Рукометаши Србије окупили се у Ковилову: Хрватска није непобедива

Рукометна репрезентација Србије окупила се у Ковилову, а од уторка, када стигну играчи који наступају у Шпанији, селектор Ненад Перуничић биће задовољнији пошто ће имати на располагању све позване играче.
radivojevic, epa
Фото: Bogdan Radivojević, foto: EPA (HAYOUNG JEON)

Наш национални тим чекају два важна дуела са селекцијом Хрватске (четвртак, 18, „Александар Николић” и недеља, 20.30, Задар) у квалификацијама за Европско првенство 2020. године.

На прозивци, што је необично за рукометне услове, били су готово само играчи из немачке Бундеслиге, најзахтевнијег клупског такмичења. Календар је тако хтео да у Ковилово прво стигну Богдан Радивојевић, Миљан Пушица, Немања Зеленовић, Тибор Иванишевић из немачке лиге и Владимир Цупара из пољског Килцеа.

„Довољно добро познајемо Хрвате, као и они нас. Верујем да ће то бити коректна утакмица, право спортско надметање. Потрудићемо се да направимо што бољи резултат, да одиграмо на што вишем нивоу. О Хрватима знамо каквог су квалитета, играју веома успешно већ годинама, али сматрам да није непобедива“, каже десни бек Немања Зеленовић.

Диван је осећај, каже Зеленовић, играти поново, после дуже времена, пред публиком у легендарном Пиониру.

„Момци који су то осетили знају о чему причам. То нам много значи. Свесни смо да пред пуним Пиониром можемо да направимо добар резултат и изненадимо Хрватску. Пионир је чувена хала, многе су екипе падале у њој. Морамо да будемо сконцентрисани и урадимо све најбоље што у овом моменту можемо“, поручио је бек Гепингена.

Богдан Радивојевић стигао је на окупљање са повредом скочног зглоба, али жеља да наступи у четвртак није спорна.

„Стигли смо и чекамо момке који играју утакмице у недељу, а у току су и завршнице националних купова. Сви смо једва чекали да се окупимо, спремамо се за спектакл. Што се мене тиче, добро сам, јер нико неће да одустане због зглоба или неке друге повреде. Спреман сам да играм, чим сам ту. Ови дуели су увек више од утакмице, то је дерби, као што га играју Звезда и Партизан. Надам се да ће се хала напунити. Потребна нам је подршка. Искуснији су од нас, али пуне трибине могу да нам помогну да то превазиђемо. Победа би нам пуно значила после ремија са Белгијом, од које смо бољи. Не можемо време да враћамо уназад, гледамо напред и да у четвртак дамо све од себе и да победимо“, јасан је Радивојевић.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести