Рукометашице новосадске Минакве спремају се за нове изазове

Припреме за нову сезону у Супер Б лиги почеле су и рукометашице Минакве под стручним надзором новог тренера Ђура Тојагића, који се после две године вратио на клупу новосадског клуба.
1
Фото: Dnevnik.rs

"Оно што ме привукло да се поново вратим у Минакву је јасно дефинисан циљ, а то је повратак у елитно друштво, као и успостављања система рада. Поред прве екипе, која је приоритет, циљ нам је да омасовимо млађе категорије и да им посветимо много већу пажњу него до сада. Већину девојака познајемо од раније, што ће додатно олакшати сарадњу", појаснио је Тојагић.

Рукометашице Минакве су у финишу прошлогодишњег шампионата посустале у остварењу пласмана у највиши ранг.


Састав

Боје Минакве у наредној сезони браниће: Невена Радојчин, Милица Дашић, Вишња Варга, Александра Митић, Јована Ћазић, Милица Голушин, Марија Дмитровић, Ивана Берак, Ана Лазић, Александра којић, Дијана Четић, Милица Ђукић, Јована Величковић и Ивана Матић.


"Екипа евидентно има потенцијал, који добрим радом треба ваљано усмерити. Биће то велики изазов, неће бити лако, али сам уверен да ћемо уз наше жеље и амбиције досећи жељено. Нови Сад треба да има женског суперлигаша, поготово што је  био препознатљив по рукометашицама."

Тојагић ће имати велику помоћ у свом првом сараднику Јасмини Гутеши, која је с њим сарађивала и раније, тада у улози тренера голмана.

" За разлику од прошле сезоне, једна играчица је отишла, довели смо неколико рукометашица на пробу, а која ће од њих остати зависиће од труда, потенцијала и приказаног током тренинга и контролних утакмица", категоричан је Тојагић.

Минаква припреме спроводе у Новом Саду, у СЦ Слана бара и Ђачко игралиште, очекује их и турнир у Лозници (2-3. септембар), што ће бити прва контрола урађеног.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести