СП ДАНСКА НЕМАЧКА Перуничић: Нисмо заслужили срећу (видео)

Селектор Србије Ненад Перуничић видно је био потиштен после пораза од Бразила пошто су његови изабраници прокоцкали прилику да преокрену резултат.
Perunicic Nenad/Fonet /AP
Фото: FoNet

(Од нашег специјалног извештача)

– За то је била потребна срећа, а ми је једноставно и дефинитивно нисмо заслужили. Мени припада највећа кривица пошто нисам на психолошком плану припремио екипу, поготово за овако важне мечеве као што је то био овај. Евидентно је да екипа има озбиљну менталну блокаду у оваквим утакмицама и код њих не постоји вера. Не тражим изговор у младости и неискуству, већ у менталитету и карактеру – рекао је Перуничић, а на констатацију да су у две утакмице направили по 35 технички грешака додао је:

– Такве ствари се не уче у репрезентацији, него много раније, почев од укрштања, додавања... Не могу да упирем прстом ни у једног играча. Када сам дошао на чело репрезентације циљ ми је био да променим начин размишљања, али очигледно то тешко иде. Бежање од одговорности у одлучујућим ситуацијама не води ничему, као да се погубе.  И поред минуса од шест разлике дошли смо у ситуацију да два пута изједначимо, али једноставно не верују себи.

У Уторак је на реду Кореја.

– Нисмо мио овде дошли због две утакмице Кореје и Немачке, већ да одиграмо цео турнир. Ова утакмица је нова шанса да се играчи докажу, јер ако то не буду радили неко други ће да ускочи уместо њих – нагласио је Перуничић.

Дејан Милосављев добио је шансу да уђе у састав на првом великом такмичењу, и што је најважније искористио је на најбољи начин, скинувши Бразилцима чак 15 шутева.

– Пораз на мом дебију ми је тешко пао, тешко ми је и да причам. Ово је за нас тежак пораз. Изгорели смо у првих 20 мимнута. Да смо одиграли као против Русије сада бисмо славили победу од преко 10 голова разлике. И поред свега верујем у ову екипу, која још увек игра од сјаја до очаја. Лоше смо ушли у меч, много техничких грешака смо направили... И ја нисам смео да примим неке голове из мртвих углова. Сада је прилика да против Кореје остваримо прву победу на СП.

Мијајло Марсенић играо је с чалмом на глави, због посекотине коју је добио на претходном мечу са Французима.

– Знајући да имамо младе играче у репрезентацији знао сам да је свака победа велики плус, а сваки пораз није смак света. Много смо грешили у првих 15 минута, где смо и изгубили овај меч. Изгорели смо у превеликој жељи да победимо, а то смо могли само ако свих 60 минута дамо максимум. Очигледно то против Бразила нисмо урадили и платили смо цех. Надам се да ћемо бар против Кореје поправити утисак – сматра Марсенић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести