СП ДАНСКА НЕМАЧКА Перуничић: Пуном снагом на Немце (видео)

БЕРЛИН: Селектор репрезентације Србије Ненад Перуничић изјавио је данас да ће екипа максимално јако приступити мечу против Немачке, последњем у групној фази, без обзира на само теоретске шансе за пласман у други круг.
Perunicic Nenad/Fonet /AP
Фото: FoNet

(Од нашег специјалног извештача)

БЕРЛИН: Утакмицом са једним од домаћина Светског првенства, репрезентацијом Немачке, рукометаши Србије завршиће такмичење у групи А, где су заузели пето место. Имајући у виду да само три репрезентације из група обезбеђују пролазак у другу фазу шампионата, изабраницима Ненада Перуничића остаје утешно такмичење у Президент купу, где ће одиграти још три утакмице пре него се врате кући.

Дуел са Немцима за наше рукометаше нема резултатску важност, пошто бодови из тог дуела неће утицати на даље такмичење. А, како рече и селектор Перуничић уочи данашњег сусрета, без обзира на значај утакмице репрезентативци морају да из себе извуку максимум и да свако од њих покуша да поправи утисак.

– Дао сам јуче момцима слободан дан, али не као поклон, него као последица велике потрошње која се јасно види на терену, кошта их повреда, али то је наш спорт. Ми морамо да гледамо само напред. Из свега морамо да учимо лекције, а не да буде разочарење.

Немачка је последње две утакмице одиграла нерешено, последњу против Француза, коју је гледао наш стручни штаб, а селектор сматра да у том мечу ништа није видио изненађујуће.

– То су врхунске екипе у комплетном смислу, разлика је само у томе што су Немци еуфорични, имају ту јаку енегрију, док су Французи стабилни и сталожени у ономе што раде. То је тај однос који је могао да се види на тој утакмици. Немце краси агресивност, одбрана, пуно трчања, што краси модеран рукомет. Зато ће тај сусрет бити захтеван за нас, посебно у физичком плану. Свесни смо да је то садашњи рукомет, свесни смо да смо га и ми користили, то је мој начин размишљања (транзиција, брз центар, полуконтра, контра...), од чега не мислим да одступим ниједног тренутка. Код нас неће бити никаквих калкулација, да се неко приштеди, тога нема, нити ћу дозволити – прокоментарисао је селектор Србије Ненад Перуничић уочи данашње утакмице од 18 часова.

Наш селектор иза себе има много утакмица, а његове пулене чека меч пред 13.000 немачких навијача и према његовим речима за такве мечеве нема посебне припреме. Нада умире последња, а шта је реалност виодећемо већ вечерас. У случају победе постоји могућност одласка у Келн, уместо у Копенхаген.

– Момцима сам рекао да треба да уживају у овом тренутку, да пруже максимум. Морају да верују у то да је све могуће, да су сви рањиви, да не смеју да буду импресионирани ривалом. Могу да га поштују, али не и да буду импресионирани – категоричан је Перуничић.

Пре пола године наш пивот Мијајло Марсенић стигао је у Бундеслигу, у клуб Фуксе из Берлина где се и играју утакмице групе А.

– Немачка је један од главних фаворита за титулу, а та утакмица може да нам донесе много на плану самопоуздања и залог за будућност. То је утакмица где сви треба да уживамо и да дамо све од себе и када се заврши да сви пружимо један другом руку и да се погледамо у очини да кажемо борили смо се за сваку лопту и за сваког од нас. Биће то право уживање пред пуном халом, нема ништа лепше за игру – сматра Марсенић.

Он се нада да пуне трибине и огромна подршка ривалу неће утицати на нашу младу екипу и неискусне играче.

– Нормално јре то да постоји нека доза треме, несигурности, али треба имати у виду да играмо против репрезентације која има играче од крви и меса, нису они ванземаљци, треба да се опусте, да уживају и да дају све од себе. На овакве смотре долази много људи, много менаџера и да је ово права прилика да се покажу у лепом светлу.

Сутра следи селидба у други град и нове три утакмице.

– Ривали још нису познати. Ове преостале три утакмице треба да нам буду показатељ за квалификације за ЕП које су у току, али и за будућност. Показали смо да имамо воље и жеље, доста се радило, али смо платили данак неискуству. Ако бог да у овом саставу треба да играмо још седам осам година. Треба да радимо, да верујемо у себе, које смо у појединим утакмицама изгубили, па смо срљали у грешке – рекао је Мијајло Марсенић.

Утакмица 5. кола А групе између Немачке и Србије игра се у петак од 18 сати у Берлину.

Јово Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести