Суперкуп за рукометаше: Војводина зна како се освајају трофеји

Борба за први овосезонски трофеј за рукометаше, намењен победнику Суперкупа, почиње вечерас, од 19.30, у Мионици.
boris rojevic 1
Фото: Тренер Војводине Борис Ројевић, фото: РК Војводина

Имајући у виду да је Војводина прошле сезоне освојила све домаће трофеје, ривал ће јој бити финалиста Купа Динамо из Панчева.

– Очекује нас тешка утакмица, јер Динамо нам традиционално неугодан ривал. Нерадо се сећамо пре две сезоне када су нас победили два пута у Сеха лиги и једном у домаћем шампионату. И сада су незгодни, појачали су се са репрезентативцима Урошем Митровићем и Миланом Шотићем и свакако имају амбиције да освоје први овосезонски трофеј  – рекао је тренер Војводине Борис Ројевић.

Према Ројевићевим речима, нијансе ће да одлуче победника.

Фото: РК Војводина

–Голмани би могли да превагну на једну или другу страну. Оно што је добро је то што се Суперкуп игра пре првенства, па ћемо моћи да видимо где смо у односу на ривале. Не могу да нас изненаде, играће своју игру и неће се нама прилагођавати. И ми ћемо се држати нашег система, морамо да будемо обазриви да спречимо њихове полуконтре и контре.

Војводина брани трофеј, што је увек теже него га освајати.

– Наше амбиције су одбрана сва три трофеја и од тога не одступамо. Да ли ћемо у томе успети, видећемо. Знамо како се трофеји освајају, што може да буде наша предност – сматра Ројевић.

У такмичењу установљеном 2009. године, Новосађани су освојили пет пехара, три Партизан и један Црвена звезда.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести