Суперлига за рукометаше: Воши шеста титула

Рукометаши Војводине освојили су и шесту титулу, а пету узастопно. Иако је до краја такмичења у плеј-офу остало још два кола, Новосађанима нико не може да угрози прво место.
Slavlje rukometasa Vojvodine/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

У првом полувремену Новосађани су господарили тереном. Просто су газили највећег конкурента и из минута у минут дизали гол разлику. На полувреме отишли су са седам голова предности и чинило се да ће то бити довољно за безбрижно играње у других 30 минута.

У другом полувремену као да се нешто преломило у рукометашима домаћина. Уместо да наставе у стилу у коме су и почели, играјући изузетно у одбрани и прилично прецизно у нападу, догодило се сасвим нешто друго. Црвена звезда је смањивала предност и у 40. минуту направила серију од 6 :1, па је на семафору стајао резултат 17:15.Тада је тренер домаћих Божо Рудић узео тајм-аут али, Звезда је постигла још један гол, а само два минута касније на семафору је стајао 18:18. Унело је то зебњу у срца домаћих навијача, међутим, полако али сигурно Војводина је поново преузимала конце игре у своје руке и на крају славила са четири гола разлике.

Новим – старим шампионима можемо само да честитамо, остало им је да одиграју још две утакмице, са Спартаком  у Суботици и Слогом у Новом Саду, и да онда начине славље за памћење.

М. Павловић


Војводина - Црвена звезда 26:22 (16:9)

НОВИ САД: Хала на Сланој бари, гледалаца 1.300, судије: Ковач и Милосављевић. Седмерци: Војводина 2 (1), Црвена звезда 3 (3), искључења: Војводина 12, Црвена звезда 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Л. Арсенић, Орбовић 5, Ђукић, Попов 1, Јовановић 2, Остојић, Перовић (11 одбрана), Стојановић 2 (1), Јелић, Н. Арсенић, Бојанић, Пешић 6, Станковић 2, Давидовић 8, Грозданић, Вучковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Павловић 1, Ћоровић 6, Продановић 1, Андрејевић 1, Гачевић, Љубојевић 2, Љубеновић, Столић, Златановић (10 одбрана, седмерац), Палевић, Матичић 3 (3), Д. Бабић 1, Кљајић 1, А. Бабић 6, Леовац.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести