ТК РСС: За Суперлигу пријавило се пет клубова

Рукометним клубовима у свим српским лигама који су заинтересовани за играње баража за пласман у виши ранг јуче је истекао рок за пријаву, коју су морали да осигурају уплатом депозита.
lopta-u-mrezi , rukomet Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Иако је прелиминарно било више заинтересованих клубова, пред Такмичарском комисијом Рукометног савеза Србије стигло је нешто мање пријава. На основу тога ТК РСС у понедељак (10 часова) ће донети коначну одлуку о начину одигравања квалификационих утакмица за попуну упражњених места у лигама.

У баражу за попуну Аркус Суперлиге – регион север-центар пријавиле су се екипе Морава (Велика Плана), Југовић (Каћ) и Црвенка. Ове екипе добиће такмичарска слова (А, Б, Ц). Прва утакмица предвиђена је за 12. септембар а састаће се А – Б, 16. септембра Б – Ц, а 20. септембра Ц – А. У региону центар-запад само су се пријавиле две екипе Раднички (Крагујевац) и Хајдук Вељко (Неготин), играће се једна утакмица 19. или 20. септембра на неутралном терену.

Што се тиче утакмица баража за попуну Б Суперлиге (регион Север) пријављене су три екипе: Банатски Карловац, Херцеговина (Сечањ) и Инђија. У конкуренцији дама за попуну Б Суперлиге (регион Север) пријавиле су се три екипе: Срем (Сремска Митровица), Петроварадин и Спартак (Дебељача). Прва утакмица у обе конкуренције предвиђена је за 12. септембар а састаће се А – Б, 16. септембра Б – Ц, а 20. септембра Ц – А.

За попуну Прве лиге – север пријавиле су се четири екипе: Славија (Нови Сад) и  Херцеговац (Гајдобра). Играће се једна утакмица 19. или 20. септембра на неутралном терену. Код дама играће три екипе: Рума, Раванград (Сомбор) и Лаки (Црвенка). Играће свако са сваким.

У попуни упражњеног места у Другој лиги – север (м) пријављено је четири екипа: Сента, ЖСК 1955 (Жабаљ), Црепаја и Раднички (Ковин). Играће се по куп систему на неутралном терену - полуфинала (19. септембар) А – Ц и Б – Д. Финале је 26. септембра на неутралном терену а играће победници полуфиналних мечева.

На дневном реду ТК РСС ће се наћи и усвајање Пропозиција, аката и образаца за наступајућу сезону. После одређивања начина играња баража, у 12 часова је предвиђено и жребање такмичарских бројева за женску Суперлигу.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести