Зоран Ловре на клупи „веверица"?

Са много амбиција рукометаши Црвенке су ушли у пролећни део првенства у Б Суперлиги. Ново агилно руководство, сређена финансијска ситуација, појачан играчки кадар довођењем Егића и повратком Николића, појачан стручни штаб са Владимиром Зејаком на челу и довођењем Зорана Ловре наговештавало је лепо пролеће са јасном амбицијом да се кроз плеј–оф „веверице“ домогну српске рукометне елите – Аркус лиге.
w
Фото: Приватна архива

Међутим, прва три кола наставка првенства нису оправдала та очекивања. На пролећној премијери пред својим навијачима тек „минималац“ против Инђије, која се бори за опстанак, потом реми у Смередеву, да би у протеклом 14. колу изабраници Владимира Зејака погнутих глава напустили црвеначки рукометни храм, јер су их савладали, али и надиграли, београдски Лавови (31:30). Колико су рукометаши Црвенке били немоћни у дуелу са екипом која је у средини табеле сведочи и податак да је у једном моменту екипа из Београда имала и девет голова вишка (25:16 у 40. минуту).

Када се након сусрета са Лавовима тренер Зејак није појавио на обавезној конференцији за медије био је то знак да се нешто у РК Црвенка дешава. Прострујала је вест да је Управни одбор сменио Зејака. Трагом те информације позвали смо председника клуба Страхињу Пушицу, који је рекао да ће питање статуса тренера бити разматрано на седници Управног одбора која је заказана за среду и да ће, тек након те седнице, бити познато ко ће „веверице“ да води у наставку сезоне.

Срећна околност је то што у суперигашком првенству следи пауза због репрезентативних акција, па ће страсти моћи да „слегну“ и да се екипа и струка посвете предстојећим утакмицама, јер у 15. колу првенства Црвенка дочекује комшије Врбас, екипу која је, уз Херцеговац из Гајдобре остварила све три пролећне победе и јасно истакла кандидатуру за пласман у плеј-офу.

Како незванично сазнајемо, Зејака би могао да наследи Зоран Ловре, који је већ ангажован у клубу доласком нове управе. Ловре је последњих неколико година, све до овогодишње зимске паузе, предводио женску екипу Лакија у Прва лига „Војводина". Занимљиво је то да су се са сад бившим тренером Црвенке Владимиром Зејаком солидарисала четворица играча и најавили да ће да напусте екипу "веверица" – голман Лука Павићевић, десно крило Ненад Делибашић, пивот Драгиша Рачић и лево крило Саво Бошковић.  

Ђ. БојанићЈ. Галић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести