Рукометаши Војводине гостују у Суботици

Ново коло рукометне Суперлиге, 19. по реду екипи Војводине доноси дуле са Спартаком. Црвено-бели ће у суботу бити гости у Спортском центру „Дудова шума”

где ће од 18.50 уз директан пренос на РТВ 1 играти меч од резултатског значаја. Освојени бодови у овом сусрету помогли би да Новосађани остваре већу разлика у односу на директне пратиоце пред почетак плеј-офа.

-Утакмица ће свакако бити другачија од свих које смо играли са њима у последњих неколико сезона, а сигурно најтежи због важности - истакао је голман црвено-белих Лука Арсенић. - Суботичани ће сигурно мислити да могу да нас изненаде јер су нас победили у припремном периоду - рекао је Арсенић.

Претходни дуел Војводина је играла са Динамом из Панчева, остварена је победа с тим да је меч преломљен мало касније него што су из табора Војводине очекивали, а повољан резултат остварен је и захваљујући голману Луки Арсенићу који је са 13 одбрана био проглашен играчем утакмице. У Суботици га такође не очекује лак задатак.

- Утакмице са Спартаком су увек јаке и тврде са малим бројем постигнутих голова, могуће је да ће тако бити данас. У сваком случају, надам се да ћу уз помоћ одбране одрадити посао како треба - каже Арсенић. 

Сигурни голман Војводине напоменуо је да је екипа Спартака добар спој младих и искусних играча предвођен одличним тренером. У пролећном сусрету одиграном у Новом Саду Војводине је победила 22:20 када су црвено бели наступали готово са једном поставом због великих проблема са повредама.

М. Фаркаш

Суботичани оптимисти

Време је за победу Рукометаши Спартак Војпута спремно очекују вечерашњи сусрет са Војводином, Новосађани и не леже “путарима”, али у пријатељском мечу у припремном периоду пред наставак екипа из Суботице је наговестила да може да  надигра актуелног шампиона. 

- Победили смо у последња три меча - каже тренер Славиша Лаковић. - То ипак нешто значи. Одиграли смо са Војводином контролну утакмицу коју смо доста лако решили у своју корист, међутим то не мора ништа да значи, јер сада се боримо за бодове који су Војводини неопходни у борби за нову титулу, а нама да се са што више бодова уђемо у плеј -оф. Очекујем одличну утакмицу и прави дерби и надам се да ћемо напокон победити Војводину и да ће бодови остати у Суботици. После овог дербија већ у среду поново бијемо битку али овога пута за Куп Србије у Суботици.  За 15 дана имаћемо три пута дуел са Новосађанима.
С. Ст.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести