Екипно првенство Војводине у убрзаном шаху у Руми

Шаховски савез Војводине, у техничкој организацији Словена из Руме, организује Екипно првенство Покрајине у убрзаном шаху, у суботу 26. октобра, са почетком у 10 часова.
sah, pixabay
Фото: pixabay.com

Право учешћа имају само регистровани клубови ШС Војводине (клуб може пријавити и више екипа). Игра се на четири табле са правом на две резерве. У зависности од броја пријављених екипа, одиграће се девет или седам кола по Швајцарском систему и по ФИДЕ правилима за убрзани шах. Темпо игре је 15 минута по играчу за целу партију. Коначан пласман се одређује на основу укупно освојених меч бодова. У случају деобе места награде се не деле, већ одлучују додатни критеријуми (већи број поена, међусобни резултат итд.).

Уписнина за такмичење износи 1.000 динара по екипи, уплаћује се у готовом приликом доласка, а наградни фонд износи 61.000 динара. Свака екипа је обавезна да понесе два шаховска часовника (дигитална или механичка) и две шаховске гарнитуре. Пријављивање екипа и предаја основних састава врши се у турнирској сали (СППШ „Стеван Петровић Бриле“) 26. октобра најкасније до 10 часова. Прво коло се игра од 10,30 часова. Пријаве се могу извршити и раније на телефон 069/4765350 (Драган Тешић).

И. У.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести