ВЕЛИКИ УСПЕХ МЛАДЕ ШАХИСТКИЊЕ ИЗ КАЋА: Милана Бабић међу светским талентима

Милани Бабић из Шаховског клуба „Југовић“ из Каћа стигла је награда за недавно постигнуте резултате, али и претходне успехе, у виду позива Светске шаховске организације (ФИДЕ) да учествује на престижном кампу Академије ФИДЕ међу 12 талената, од 450 регистрованих у свету.
sah
Фото: ШК Југовић Каћ

Камп ће се одржати крајем марта и почетком априла у Шпанији, а предавачи ће бити легенде древне игре, велемајстори Артур Јусупов и Јудит Полгар.

Ово је велика част и признање за Шах клуб „Југовић“, чија чланица је на недавно одржаном 31. Војвођанском фестивалу младих, или Кадетском и омладинском првенству Војводине за 2024. годину, у групи кадеткиња до 16 година освојила златну медаљу. У још тежој омладинској конкуренцији до 20 година била је прва, па се у Каћ вратила са два пехара.

Овако приказан таленат девојчице са петнаест и по година је њен велики успех, као и Шаховског клуба „Југовић“.

У овом колективу се надају да ће Милана и њена сестра близнакиња Маша, која на поменутом фестивалу није могла да игра због прехладе, бити у наредном периоду окосница женске екипе „Југовића“, која се успешно такмичи већ 23 године у Првој лиги Србије.

М. Копања

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести