Велики успех младих Војвођана на турниру за кадете у Батајници

На традиционалном турниру за кадете у Батајници, који већ годинама представља државно првенство „у малом”, најбољи шахисти из Војводине су по ко зна који пут остварили изузетан успех.
Turnir u Batajnici
Фото: Марија Станковић, Андреј Љепић, Марко Милановић, Теодора Јауковић, Лука Гилица и Емилија Вукдалић, фото: Приватна архива

Наравно, као што је и било очекивано, Марко Милановић из Панчева је још једном потврдио примат на нашим просторима, поново освојивши прво место у групи млађих дечака.

У групи најмлађих дечака, по други пут на овом турниру, победио је Лука Гилица из Новог Сада са свих седам победа. Поред ове двојице златних момака, неочекивано добар успех постигле су Новосађанке Теодора Јауковић и Емилија Вукдалић, које су освојиле прво односно друго место на турниру млађих девојчица, са освојених 6 поена из 7 партија, оставивши иза себе много познатије такмичарке. А пошто никада не могу сви да буду победници, трећим местима су се морали задовољити Андреј Љепић из Новог Сада, у групи млађих дечака и Марија Станковић из Старих Бановаца, у групи старијих девојчица. 

Ж. Медар

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести