Скандал од суђења

Скандал од суђења у Бачкој Паланци. Тако се у најкраћем може описати суботњи меч Паланчана и Нишлија. Наиме, меч је „покварила“ судијска тројка на челу са Николићем из Крагујевца

Бачка - Раднички (Н) 1:2 (0:1)

БАЧКА ПАЛАНКА: Стадион „Славко Малетин – Вава“. гледалаца око 1.000. Судија: Николић (Крагујевац). Стрелци: Луковић у 49. за Бачку, а Којић у 13. и Арсић у 82. минуту за Раднички. Жути картони: Коновалов, Бајић, Балабановић, Тривуновић, Апија (Бачка), Волков, Перендија (Раднички). Црвени картон: Тривуновић (Бачка).

БАЧКА: Коновалов 6, Николић 6, Бајић 7, Илић 7, Клисура 7, Бошковић 7 (Ставрић -), Луковић 8 (Видовић -), Балабановић 7, Тривуновић 7, Варга 6 (Ивковић -), Апија 7.

РАДНИЧКИ: Зоговић 7, Волков 7, Стојановић 8, Траванчић 6, Арсић 7, Петровић 6, Томић 6, Нома 7 (Станојевић -), Станковић 7 (Мркић -), Којић 8 (Јовановић 7), Перендија 6.

Скандал од суђења у Бачкој Паланци. Тако се у најкраћем може описати суботњи меч Паланчана и Нишлија. Наиме, меч је „покварила“ судијска тројка на челу са Николићем из Крагујевца, а интересантно је да ниједан од досуђених седам жутих и једног црвеног картона није показан због оштрог старта, већ због приговора.

На самом старту утакмице у 2. минуту је у одличној ситуацији био Тривуновић, али је његов шут из близине зауставио голман гостију, а Раднички до вођства дошао преко Којића у 13. минуту после недосуђеног прекршаја над Тривуновићем на средини терена.
У првом полувремену главни арбитар је буквално за сваки контакт прекидао игру и показивао прекршај над Нишлијама, а када је таква ситуација била с друге стране, показивао је да се игра настави. У финишу првог полувремена је искусни капитен домаћих Тривуновић добио други жути картон због приговора на недосуђени једанаестерац за домаћи тим. Тривуновић је приликом изласка са терена показао неколико огреботина од крампона на бутини, које су се виделе и из новинарске ложе.

После те одлуке домаћи су кренули да напусте терен у знак протеста, али су брзо одустали од те одлуке, вероватно када су схватили које би последице по клуб биле.
У другом полувремену је домаћин је играо много боље, са већом енергијом и инатом према судијама. У уводним минутима другог дела игре  Бачка је дошла до изједначења голом Луковића у 49. минуту што је донело ерупцију одушевљења у публици. Након тога, Паланчани су имали одличну прилику преко Апије пет минута касније, али је голман Зоговић био успешнији.

У 72. минуту још једна спор на ситуација пред голом Нишлија,. Наиме, и тада су домаћи тражили једанаестерац за свој тим пошто је непрописно оборен Бајић. Контакта је свакако било, али очигледно недовољног за судију Николића. Нишлије су до победоносног гола дошле у 82. минуту после одличне акције Волкова коју је у гол претворио Арсић.

Све у свему, искуснија екипа из Ниша је победила, али рецимо да је Бачка битно оштећена бар за бод, а можда и сва три.

Д. Зорић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести