Судар младости и искуства

Одбојкаши Војводине НС семе и Јединства из Старе Пазове у понедељак почињу полуфиналну серију плеј-офа и у финале ће она екипа која прва дође до три тријумфа. Новосађани су с челне позиције

ушли у доигравање и у четвртфиналу били су бољи од Спартака из Љига, а Сремци су у три меча били успешнији од Рибнице, заслужили место у полуфиналу и оправдали звање најпријатнијег изненађења шампиооната.

Биће то судар младости и искуства. Ипак, без обзира на то што имају заједно много мање сезона у ногама од појединих играча из Старе Пазове, црвено-бели имају  циљ и спремни су да и у борби за финале покажу висок ниво игре.

- Пазовчани су хит пролећног дела првенстава, направили су одличан потез довођењем Рољића и већ искусном саставу дали додатну сигурност. Уз Нови Пазар, имају можда и најискуснију тим, а тренер има на располагању готово пођеднаких 12 играча. Предстоји нам тешка серија, али спремни смо за то. Само победе се рачунају и оне ће и бити наш циљ. Морамо да пружимо максимум, да атмосферу с тренинга пребацимо на утакмице, да будемо борбени, концентрисани и резултат неће изостати. – рекао је шеф стручног штаба Новосађана Неyад Османкач.

Капитен црвено-белих, средњи блокер Чедомир Станковић сложио се да ривал има добру екипу, којој је Рољић донео потребну сигурност.

- Стално се понављамо, али чињеница је да све зависи од нас и нашег приступа мечу. Искористили смо недељу дана паузе да се добро спремимо и исправимо неке недостатке из последњих утакмица. Сигуран сам да ћемо у утакмицама који следе показати напредак. Предност домаћег терена значи, а верујем да ће и публика то препознати – поручио је Станковић.

Спортски директор Никола Марић истакао је да је Војводина добрим играма и потенцијалом завредилапрво место у лигашком делу и да управо то треба да буде водиља и у  плеј-офу.

- Верујем да имамо састав који може још боље да игра него до сада и верујем да ћемо то и потврдити. И када смо у првом колу лиге играли против Пазовчана у Новом Саду они су имали  амбиције, што је спортски, али били смо сигурни, гледали своју игру и после тога све је било како смо желели. Треба да рамишљамо о себи, да покажемо квалитет на терену и то ће  да донесе резултат – казао је Марић.

Друга утакмица плеј-офа игра се у четвртак такође у Новом Саду од 17 часова, уз директан тв пренос.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести