Агаси: Кладио бих се да ће Новак да надмаши Федерера

ВАШИНГТОН: Легендарни амерички тенисер Андре Агаси изјавио је нико није бољи од Новака Ђоковића када је на свом максимуму и да верује да ће престићи Роџера Федерера по броју грен слем титула.
Andre Agasi
Фото: EPA

Бивши тренер српског аса је за "Times of India" поручио да Новак, тренутно 15 пута грен слем шампион, може да надмаши 20 најзначајнијих титула Федерера.

"Ко је најбољи икада? То је светска дискусија, како да се дефинише? Бројке не могу да буду једини критеријум. Ипак, ако мене питате, ко игра најбољи тенис, а не ко је највећи, највише стандарде је поставио Новак када је био на врхунцу. Том нивоу сви теже", рекао је Агаси.

Агаси је прогнозирао да ће Ђоковић ускоро бити рекордер по броју највехцих титула."Ја сам из Лас Вегаса, морам да се кладим... За две или три године Новак ће престићи Федерера ако буде желео", додао је он.Американац не жали што дуже није потрајала сарадња са Ђоковићем у периоду од маја 2017. до марта 2018. године.

"Прошао је мучни процес, веровао сам да могу да му помогнем. Осећам да сам то учинио, да сам му "продрмао кавез" да би тенис профитирао", заључио је Агаси.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести