Алкараз: Волео бих да Новак Ђоковић игра на сваком турниру

ЊУЈОРК: Најбољи тенисер света Шпанац Карлос Алкараз изјавио је данас да би волео да Србин Новак Ђоковић игра на сваком турниру, преноси "Њујор тајмс".
Alkaras Karlos/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Калрос Алкараз

Алкараз се у понедељак вратио на прво место АТП листе, пошто је освојио мастерс у Индијан Велсу. Он је преузео прво место на листи најбољих тенисера света од Ђоковића, који не може да игра на турнирима у САД, пошто српски тенисер није добио дозволу да уђе у ову земљу.

"Видите, ја сам тенисер, али и велики љубитељ овог спорта, тако да разумем да је веома важно имати најбољег на планети на свим догађајима. Нико не жели да види велике тенисере како пропуштају мечеве. Волео бих да Ђоковић буде на сваком турниру, да делим свлачионицу са њим, искуства, учим од њега и редовно играм против њега", рекао је Алкараз.

Шпански тенисер је због повреде пропустио први гренд слем турнир сезоне, Аустралијан опен.

"Било је тешко што нисам могао да се такмичим у Мелбурну, јер је то гренд слем који сам заиста желео да играм и мислио сам да имам шансе да постанем шампион. Оно што се догодило ме је навело да схватим да постоје ствари које не радим добро, учим из тога. Можете да проведете два или три сата тренирајући, али је исто тако важно да водите рачуна о себи ван терена, да се одморите, добро једете, узимате здраве суплементе, не губите рутину", рекао је Алкараз.

Алкараз ће бранити титулу на мастерсу у Мајамију.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести