АО: Ђоковић савладао Федерера са 3:0 (7:6 (7:1), 6:4, 6:3)

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале Аустралијан опена пошто је у полуфиналу савладао Швајцарца Роџера Федерера са 3:0 (7:6 (7:1), 6:4, 6:3) у сетовима.
Фонет/АП/Новак Ђоковић
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

Новак и Роџер састали су се 50. пут у каријери, Србин сада води 27-23. Меч је трајао два сата и 19 минута.

Другом тенисеру света и седмоструком шампиону Аустралијан опена ривал у недељном финалу биће бољи из дуела у ком се састају Доминик Тим и Александер Зверев.

У трећем сету Ђоковић је наставио са одличним сервисима. Сваки дужи поен био је проблем за Швајцарца, прецизан бекенд Новака и у бекенд страну Федерера био је кључ у овом сету. Ритерн је ишао у углове Роџеровог дела терена и то је пресудило. Ђоковић је одузео сервис противнику у шестом гему за 4:2. До краја је Швајцарац само на моменте обећавао, али то није биоло довољно. Било је 6:3 и 3:0 у сетовима. 

У другом сету тенисери су држали свој сервис све до десетог гема. Додуше, Новак је имао три брејк лопте у другом и шестом гему али се Швајцарац извукао. У десетом гему Новак га је напао, одличним ритерном, па дугим поенима и на крају волејима. Било је 6:4 и 2:0 за Ђоковића.   

У Првом сету оба тенисера изгубила су своја два сервиса до тај-брејка. Новак је у првом гему притиснуо Роџера, неколико брејк лопти није искористио, да би веома лако изгубио свој сервис 0:2 је било. Потом је Ђоковић одузео сервис ривалу али је лоше сервирао и било је 1:4 за Федерера.

Вратио се Новак у меч освојио свој сервис, а потом одузео и противников, било је 5:5. Оба тенисера освојила су своје сервисе за 6:6 и ушло се у тај-брејк који је Новак доминантно, са невероватним поенима добио са 7:1, (7:6) и 1:0 у сетовима.   

М. К.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести