ЦНН о Ђоковићевој победи на АО

ВАШИНГТОН:  Амерички ЦНН је у тексу о победи најбољег српског тенисера Новака Ђоковића на Аустралијен опену оценио да је Ђоковић, иако узнемирен и болестан, успео да освоји турнир осми пут и тако колеге из "велике тројке" добије на један начин.
djokovic, fonet
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

"Јурећи за Роџером Федерером и Рафаелом Надалом већи део каријере, Ђоковић је постао први човек у Опен ери који је освајао гренд слемове у три различите декаде тако што је победио снажног ударача Доминика Тима са 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 у незаборавном финалу које је трајало три сата и 59 минута", пише ЦНН.

Како се наводи, Ђоковић додаје да никада није изгубио финале у Мелбурну и сада има 17 трофеја са највећих турнира, што га је приближило Федереру и Надалу.

"У овој фази каријере, гренд слемове највише ценим. Они су мој приоритет. Пре него што сезона почне покушавам да поставим форму за ове догађаје, како бих био најбољи", рекао је Ђоковић.

ЦНН додаје и да би ово финале могло да се памти и по сукобу Ђоковића са судијом у другом сету, када га је главни арбитар опоменуо да прави дуге паузе пред сервирање, а затим му одузео први сервис.

Ђоковић је након тога потапшао судију по нози док је ишао ка столици и након што је сео рекао му да је сада постао познат.пак, судија га није казнио због контакта, чиме је спречио ескалацију ситуације.

Амерички медиј наводи и да Ђоковић није изгубио утакмицу од почетка године и подсећа да је Србија освојила прво издање АТП купа, а Ђоковић добио тада можда и најгласнију подршку откако се бави тенисом.

"Увек је и желео да буде вољен, Федерер и Надал му у томе беже, а жеља му се испунила", пише ЦНН.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести