Ђоковић доводи Тима и Димитрова у Београд на "Adria Tour"

БЕОГРАД: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић окупио је врхунске асове белог спорта који ће да се представе публици на регионалном "Adria Tour " догађају од 13. јуна до 5. јула, саопштено је данас.
djokovic, fonet
Фото: FoNet

У организацији српског тенисера, "Adria Tour " биће одржан у градовима широм Балкана, а први турнир креће из Београда, на теренима ТЦ Новак (13/14. јун), да би се потом преселио у Задар (20/21. јун), затим у Црну Гору (27/28. јун) и у Бања Луку (3/4. јул).

Како се наводи, уз то, планиран је и одлазак у Сарајево, у недељу, 5. јула где ће Ђоковић и Дамир Џумхур да одиграју егзибициони меч.

Поред Ђоковића, који ће играти све турнире, највећа звезда ове спортске манифестације биће 26-годишњи Аустријанац Доминик Тим, трећи тенисер планете, троструки гренд слем финалиста, освајач 16 АТП пехара, укључујући и један из мастерс 1000 серије у Индијан Велсу.

Учешће на "Adria Tour " је потврдио и Бугарин Григор Димитров, тенисер коме је трећа позиција на ранг листи била најбољи пласман, а тренутно је 19. играч на свету.

У каријери је до сада освојио осам титула у синглу, и један је од најквалитетнијих такмичара са ових простора.

Од домаћих играча, играће и Виктор Троицки, члан златне српске генерације из 2010. која је освојила Дејвис куп, али је у екипним такмичењима за нашу земљу освајао и АТП куп ове године, као и Светски куп 2009. и 2012.

Највеће успехе остваривао је 2011. када се попео на 12. позицију ранг листе. Освојио је три титуле у синглу до сада, Куп Кремља и два трофеја у Сиднеју.

Још великих имена из Европе најавило је долазак на добротворни турнир који је осмишљен како би се прикупила средства за хуманитарне пројекте широм региона, међу којима су и програми "Новак Ђоковић" фондације за програме раног развоја и образовања деце.

Уједно, жеља организатора је да се помогне тенисерима да се врате у форму и такмичарски ритам услед ситуације са коронавирусом.

Систем који ће се примењивати је “Round Robin ”, што значи да ће свако да игра са сваким у две групе, од по 4 играча.

Конкретно, у суботу сваки тенисер ће имати по два меча, а у недељу још један меч у групи, да би се потом играло финале између двојице најбољих. Предвиђено је да се игра на два добијена сета, до четири гема.

У случају да буде омогућено присуство публике, улазнице ће моћи да се обезбеде за две сесије по дану, а термини ће бити накнадно објављени.

Програм ће бити употпуњен и дубловима са познатим личностима, као и тениским манифестацијама за децу. Сви мечеви биће преношени на каналима телевизије Спортклуб, а слике из региона ће ићи и широм света.

Спортском спектаклу "Adria Tour " у Београду претходиће турнир Тениског савеза Србије, у уобичајеном формату од квалификација, које крећу у понедељак, до финала које ће бити одржано у петак.

Тај турнир се игра за наградни фонд који је ТСС већ издвојио уз помоћ Новака Ђоковића.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести