Ђоковић: Федерер је вероватно највећи тенисер који је икада живео

Први тенисер света Новак Ђоковић стигао јеу Задар на друго издање серије "Адриа тур" турнира,  а гостујући у Дневнику локалне "Нове ТВ"  причао је о Луки Модрићу, личним амбицијама, а велико признање дао је и великом ривалу, Роџеру Федереру.
djokovic
Фото: Tanjug/ AP Photo/Lee Jin-man

„Федерер је вероватно највећи тенисер који је икада живео. Роџер је био отписан још почетком 30-их година, причало се да неће моћи да се такмичи на тако високом нивоу, па је освојио још три, четири гренд слема у својој четвртој деценији. Наставља да ниже изванредне резултате. Играли смо тај историјски вимблдонски меч у финалу, прошле године. Један ударац је био од победе, тако да је све могуће што се њега тиче. Он игра с таквом лакоћом, таквим природним талентом, то тенис није видео. Толико је ефикасан у својој игри да чак и ако се физички не може надметати с некима млађима, он то компензује својом игром. Не бих се изненадио да он опет буде у врху“, рекао је Ноле, преноси 24sata.hr.

На питање шта очекује од турнира истиче да је први пут у Задру и да се томе радује:

„Лепо је бити у Задру. Први пут сам ту. Био сам по читавој Хрватској, но у Задру никада нисам боравио и радујем се да ћу упознати Задар и народ овде и све учеснике Адриа тур-а. Јако сам узбуђен и срећан што имам могућност да у склопу Адриа тоур-а посетим Задар и онда још неколико локација у региону. Читава идеја око Адриа тоура се родила пре месец дана тако да су јако кратки рокови за организацију турнира у Београду, која је била изврсна“, рекао је Ђоковић.

Први пут се нашао у Задру, родном граду Луке Модрића.

„Нисмо се чули већ неко време. Чули смо се почетком године и причали о неким догађајима које би могли да правимо заједно, како у региону, тако и у свету. Наравно, Луку подржавам и пратим. Он је један од најбољих фудбалера на свету. Изузетно добар момак, породични човек. Мађионичар с лоптом. Нисам знао да је Задар родни град Луке Модрића, тако да ћу га позвати да ми да неку препоруку где да одем, шта да радим, кога да упознам... Надам се да ћу имати прилику и да једном с њим боравим у његовом граду“, казао је Ноле.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести