Ђоковић: Нисам стручњак, збуњен сам као и остатак света

ЊУЈОРК: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић огласио се саопштењем које је послао Њујорк Тајмсу поводом изјава о вакцини против корона вируса.
djokovic
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Ђоковић је пре два дана изајвио да је против вакцинисања, а његова изјава изазвала је пажњу и српске и светске јавности.

"Нисам стручњак, али желим да имам опцију да изаберем шта је најбоље за моје тело. Наставићу да истражујем на ову тему јер је важна и утицаће на све нас", рекао је Ђоковић у саопштењу које је његов тим доставио Њујорк Тајмсу.

"Да будем искрен, мало сам збуњен, као и остатак света. Упркос томе што имам приступ информацијама, у недоумици сам шта је најбоље учинити у овој ситуацији", поручио је Ђоковић.

SRDJANS
21.04.2020 • 17:01
Примитивац је и неошколован. Он свакодневно даје изјаве. Примитивац је јер не капира колико је велик његов утицај на масе људи. Ако он изјављује да није за вакцину, онда ће то имати велики одјек међу његовим навијачима и другима да бојкотују вакцинисање. Нешколован је јер не капира да он као невакцинисани спортиста може да угрози здравље многих јер је потенциојала преносилац вируса. Боље је онда да престане да игра тенис и тако спасе многе од болести и да не срамоти Србију.
EUR/RSD 117.3216
Најновије вести