Ђоковић: Титула у Београду, па Ролан Гарос

БЕОГРАД: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је данас на конференцији за медије да му је циљ да освоји титулу на турниру Сербиа опен који је данас почео у Београду.
1
Фото: FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/

Овај турнир ће Новаку, после познатих проблема са депортацијом из Аустралије, бити тек трећи ове године, после Дубаија и Монте Карла.

"У Београду желим да догурам што даље. Не бих се задовољио четвртфиналом или полуфиналом, титула је увек жеља, рекао је најбољи тенисер света првог дана Сербиан опена.

Он је додао да се осећа добро и да му је драго што ће играти у својој држави.

Ђоковић је и даље на врху АТП листе, а највећи циљеви у предстојећем периоду, како каже, су титуле у Београду и Паризу.

"Ролан Гарос јесте највећи циљ, мислима јесам у Паризу и све радим како бих у Француску стигао најспремнији. Што се тиче циљева за ову недељу, у Београду желим да догурам што даље. Не бих се задовољио четвртфиналом, полуфиналом, титула је увек жеља", рекао је Ђоковић

Он је додао да воли да игра на београдској шљаци која му је увек давала стимуланс пред наставак сезоне.

"Много пута сам играо овде, и за мене добре сезоне, поготово она 2011. године, дошле су након овог турнира. Прошле године је то био случај пред Ролан Гарос, добио сам стимуланс након Београда. Надам се подршци са трибина јер то је нешто што сва коме даје ветар у леђа", рекао је најбољи светски тенисер.

Ђоковићу ће турнир на београдској шљаци бити тек трећи овосезонски, након Дубаија и Монте Карла прошле седмице, када је испао у другом колу.

"У Монаку сам био неспреман и једноставно, фале ми мечеви. Ова подлога захтева много тренинга", рекао је Ђоковић.

Светски број један ће стартовати у другом колу Сербиан опена.

"Скупила се српска дружина у горњем делу жреба. У среду играм против Ђереа или Хамада. Ту је и Кецмановић који је у Америци играо веома добро. Наравно да је жеља наше јавности да српски играч игра у завршници, а ја се надам да ће бар неко од нас догурати далеко, па нека бољи победи", рекао је Новак.

У плану је да Ђоковић у наредном периоду наступи на турнирима Мастерс серије 1.000 у Мадриду и Риму.

"Све зависи од тога како ћу проћи у Београду и како ћу се осећати. Свакако ћемо после Београда донети одлуку", закључио је Ђоковић.

Сербиа опен се игра до 24. априла и наградни фонд турнира је 534,555 евра.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести