Колико је рекета сломио Ђоковић у каријери? Надал само 1, Федерер 11, а Иванишевић их ЛОМИО КО ШИБИЦЕ (видео)

Српски тенисер Новак Ђоковић је у недељу сломио још један рекет у каријери током финала Вимблдона и због тога је кажњен са око 8.000 евра.
Youtube/ Sport Klub
Фото: Youtube/ Sport Klub

Далеко је од рекордера Марата Сафина и то прилично.

Српски тенисер је у петом сету након што је Карлос Алкараз направио одлучујући брејк у мечу, побеснео и свом снагом ударио рекетом у стуб који држи мрежу, те га разбио у парампарчад, због чега му је и судија изрекао опомену.

То је и покренуло поново тему "дежурних душебрижника" о Ђоковићевом понашању на мечевима на чему му тобоже много замерају.

Ипак, Новак није ни први, ни последњи тенисер који је ломио и који ће ломити рекете на својим мечевима, нити је "најгори од све деце" по броју поломљених рекета.

Њему је ово укупно 54. рекет који је током каријере поломио за време меча.

Истина је да су његови највећи ривали Роџер Федерер и Рафаел Надал то чинили далеко мање.

Према доступној статистици, пензионисани Швајцарац је за целу каријеру сломио укупно 11 рекета. С друге стране, готово невероватно звучи да је Шпанац тек једном поломио рекет на својим мечевима.

И заиста када се погледају неке компилације на Јутјубу, шпански тенисер је тукао рукама по свом рекету или ударао у ноге, али никада није директно ударао рекетом у подлогу.

Када је реч о онима који нису штедели рекете, свакако је на првом месту некадашњи несташни дечко светског тениса Марат Сафин који је чак 700 рекета у својој каријери уништио. Њему је свакако близу и Новаков тренер Горан Иванишевић, за кога постоји посебан куриозитет.

Наиме, Хрват док је био активан тенисер једном је морао да преда меч јер је поломио сва три рекета и више није имао са чиме да игра. Било је то 2000. године на Самсунг опену против Хјунг-Таик Лија.

Свакако ту не би требало заборавити ни пргавог Џона Мекинроа, те Ендија Родика који су итекако умели да своју фрустрацију искале на рекету, што понекада заиста добро дође тенисерима и неретко се дешавало да после тога заиграју боље и победе у мечу.

Интересантно, бивши тенисер Пет Кеш је открио да је Борис Бекер, такође бивши тренер Ђоковића, био јако пажљив према својој опреми те да је умео и по годину и више дана да игра са истим рекетом.

(Телеграф.рс)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести