НОВАК ВРАТИО СТАРОГ ТРЕНЕРА, А СПОМЕНУО И НАДАЛА: Гебхард Грич је нови-стари члан тима

Српски тенисер Новак Ђоковић говорио је на конференцији за медије уочи Мастерса у Риму, где је тријумфовао шест пута.
djokovic
Фото: Davis Cup/Printscreen

Новака није било на терену много ове године, а последњи наступ имао је у Монте Карлу, где је елиминисан у полуфиналу.

"Имао сам доста времена да се одморим и тренирам", рекао је Ђоковић и додао:

"Стигао сам пре два дана да бих тренирао на централном терену, а очигледно имам четири или пет дана пре првог меча".

Ових дана је спаринговао са Григором Димитровим и Холгером Рунеом.

"Другачије је када тренирате са њима, играте, видите где је ваша игра, дижете форму за први званични меч. Надам се да ћу у Риму моћи да играм боље него у Монте Карлу. Жеља је увек да догурам далеко".

Гебхард Грич је нови-стари члан тима и са Новаком ради на кондицији. Ту је и Ненад Зимоњић у својству тренера, саветника.

"Тренутно радим са кондиционим тренером са којим сам радио дуги низ година. Није требало много времена да се прилагодим на његов програм и приступ. Заиста се добро познајемо. Осећам да смо добро синхронизовани у погледу тога шта желимо да радимо, како желимо да приступимо тренингу. Уз Ненада (Зимоњића), такође. Задовољан сам како је протекло 10, 14 дана што се тиче тренинга", казао је Новак.

Новак Ђоковић је на конференцији за медије говорио и о највећем ривалу, Рафаелу Надалу. Шпанац је имао великих проблема са повредом, још увек је у процесу повратка, а након Барселоне и Мадрида, игра и у престоници Италије. У каквом год да је стању, освајач 14 титула на Ролан Гаросу не треба отписати.

"Мислим да је то један од највећих изазова које можете да имате у тенису – да играте против Рафе на Ролан Гаросу. Знамо његове успехе. Мислим да сам ја играо против њега више пута од било ког другог играча на том терену. Терен је већи. Има више простора и то утиче на преглед и имате осећај да играте на тврдој подлози. А он воли да стоји далеко на ритерну. Некада када је заиста у мечу, готово да не прави грешке. И осећаш се кадо да је непробојан. Као да је зид. И заиста је невероватан изазов играти против њега на Ролан Гаросу. Он је феноменалан спортиста. Интензитет који он уноси у меч, посебно на Ролан Гаросу је нешто што се ретко виђа уопште у спорту. Сигуран сам да ће за њега то бити веома емотиван турнир, као што је био и Мадрид, као што ће бити и овде. Али, на Ролан Гаросу посебно", рекао је Ђоковић.

Ђоковић ће у другом колу играти са бољим из дуела Сафијулин – Муте.

(Б92)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести