Срђан Ђоковић: Новак пун енергије да настави где је стао

БЕОГРАД: Новак је пун енергије и елана, са жељом да настави тамо где је стао, не својом кривицом, већ због људи који су себи дали за право да одлучују да ли ће играти турнире или не. Надамо се да више неће мешати политику и спорт и да ће спорт оставити спортистима, изјавио је отац најбољег српског тенисера Срђан Ђоковић.
Novak Djokovic/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

Он је гостујући у емисији "Уранак" на К1 телевизији истакао да је Новаков статус када је у питању наступ на Аустралијан опену исти као и прошле године када су га протерали "господари света".

"Нисам бирао речи онда када су ми држали дете у затвору недељу дана што је срамота свих тих људи. Новак у притвору није могао ни да чује, ни да види Србе који су му испред пружали подршку, али он је постигао фантастичну победу, много већу него да је освојио тих њихових 10 чувених Аусталијан турнира, а више и не бројим колико их је освојио", рекао је Ђоковић.

Према његовим речима, Новак је најбољи тенисер свих времена, а биће и најбољи спортиста икад.

"По свим показатељима биће и најбољи спортиста за две године, јер толико још планира да игра, колико ја знам. Он је ушао у 36. годину, то су већ озбиљне године, а на начин на који је Федерер играо и био на терену до 41. године мој син никада неће"

Ђоковићев отац сматра и да је пораз од младог Данца Холгера Рунеа у финалу Мастерса у Паризу дошао у правом тренутку.

"То је показатељ да је то спорт, а спорт се састоји из победа и пораза, а нико се из света спорта не понаша у поразу као што се понаша Новак. Он је дика, понос, душа овог народа, умем да кажем да га је моја продица изгубила, али га је народ добио. Новак је са шест година почео да тренира тенис озбиљно, за 30 година само је једном закаснио на тренинг, јер се заиграо у дворишту испред свог стана".

Открио је и шта мисли о опроштајном мечу Роџера Федерера.

"Надал, Федерер, Мареј и Новак вукли су један другог и да нико не би био тако добар да није било оне тројице. Могли би да седну заједно када сви заврше каријеру, знам да Новак не бежи од тога, а да ли ће то желети Федерер и Надал не знам. Мареј и он су сјајни, иста су генерација, а ову другу двојицу не бих коментарисао", поручио је између осталог Срђан Ђоковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести