„УТОПИЛА” ИСТОРИЈСКИ ЕКСПОНАТ Еби Новаков рекет са Ролан Гароса продала за више од 100 хиљада долара!

Новак Ђоковић је освојио Ролан Гарос 2016. године и постао први тенисер после Рода Лејвера из 1968. годне, који је држао све четири грен слем титуле у истом тренутку.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Manu Fernandez)

После победе над Ендијем Маријем рекет је бачен на трибине и завршио је у рукама извесне Еби Доерти, која је седам година касније одлучила да га прода као сувенир на аукцији.

Аукцију необичног сувенира одржала је кућа која је специјализована за спортске ствари, а Новаков рекет је изазвао интересовање колекционара са свих страна планете.

На крају аукције Еби Доерти је добила чак 107.482 долара за неочекивани поклон од најбољег тенисера. То је највећа сума икада издвојена за тениски рекет на једној аукцији, пише Спорт клуб.

Фото: Screenshot/Twitter

У изјавама за медије Доерти се присетила тих момената.

„Све је изгледао као у успореном снимку. Новак је само бацио рекет у публику и летео је право ка нама. Помислила сам „О, мој боже“. Рекет ме погодио у руку и одбио се доле. Стала сам ногом на њега и покупила га. Чврсто сам га стегла. Пробала сам касније да дођем до њега, да ми га потпише, али нисам успела“, испричала је Доерти.

После седам година Доерти је ипак одлучила да рекет прода и објаснила је ту одлуку.

„Била је то тешка одлука. Имала сам сјајан спортски сувенир, али ми је све ове године само стајао у ормару“, објаснила је Еби Доерти.

(Дневник, Sport klub)

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести