ВИЛАНДЕР ХВАЛИ НАДАЛА: Можда најбитнији играч у тениској историји; Да се опрости како жели

МЕЛБУРН: Некадашњи шведски тенисер Матс Виландер изјавио је данас да је Шпанац Рафаел Надал можда најбитнији играч у историји овог спорта, преноси Јуроспорт.
mats vilander
Фото: Youtube Printscreen

Надал је пре четири дана саопштио да због повреде неће играти на Аустралијан опену. Шпанац се вратио на терен прошле недеље после скоро годину дана паузе на турниру у Бризбејну где је елиминисан у четвртфиналу од Џордана Томпсона.

Надал је у каријери освојио 22 гренд слем титуле, а ова сезона би могла да буде последња у каријери шпанског тенисера.

Виландер је подсетио да је швајцарски тенисер Роџер Федерер завршио играчку каријеру на Род Лејвер купу 2022. године у Лондону у дублу са Надалом.

"Желим да Надал добије шансу да се опрости од тениса на начин на који он то жели. Нисам сигуран како би тај опроштај требало да изгледа. А повреде заиста нису тренутно фер према њему. Било би лепо да га видимо здравог на Ролан Гаросу. Можда да одигра макар још једном, а можда и победи на неколико мечева, а онда да изгуби од неког великог играча, рецимо Новака Ђоковића. Надамо се чудима, а она су ретка у тениском спорту", рекао је Виландер.

Он је рекао да је пратио наступ Надала прошле недеље на АТП турниру у Бризбејну.

"Надал је играо бриљантно и са много страсти. Видео сам Надала који се зноји док у Бризбејну пропушта меч лопте против Томпсона. То је нешто што ћу да памтим, не вест да због повреде одустаје од Аустралијан опена. Једноставно, он је један од највећих играча у историји, а можда и најбитнији играч, професионалац у историји тениса", закључио је Виландер.

Аустралијан опен је на програму од 14. до 28. јануара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести