Успех по рецепту Драгана Ивановића

Кад фудбалски тим годинама бележи само успехе то сигурно није случајно. Већ више од двадесет година тим ЧСК Пиваре, од када је закорачио у српсколигашко друштво, половину времена је провео у другом рангу,

 Другој и Првој лиги. У тек завршеном првенству Српске лиге Војводина надмоћно је ЧСК освојио прво место и поново је у друштву најбољих прволигаша. Али не само то, у последњих десет година почео је и успон млађих категорија. Од пионира до омладинаца, екипе су играле са најбољим тимовима у лигама Србије, Војводином, Звездом, Партизаном, Радом, ОФК Београдом, Спартаком, нишким и крагујевачким Радничким, Напредком, Новим Пазаром...

Све то није случајно, успеси су дошли као плод дугогодишњег рада са млађим категоријама, кадрови су стварани у сопственој омладинској школи. Много је играча прошло кроз тим ЧСК који су играли или још увек играју у суперлигашким и иностраним клубовима. У последњој деценији било је и највише успеха, а сви су они углавном везани за име Драгана Ивановића, шефа стручног штаба и менаyера ЧСК Пиваре, тренера и координатора свих тренера у клубу. А могла би се додати још која задужења,осим финансијских послова у клубу.

- Када сам пре десет година стигао у ЧСК Пивару, у пролећној полусезони, тим се борио за друго место у Српској лиги, а омладинци су таворили негде у другој половини табеле лиге Војводине. Засукао сам рукаве и до краја првенства стигли смо до петог места, а већ од наредне сезоне почели су и успони млађих категорија.

Поново су пријављени пионири и кадети, радили смо такорећи даноноћно са младим играчима и у Челареву и Новом Саду на игралишту Железничара. Имали смо по две селекције свих младих категорија. Једни су играли у лиги Војводине, други у градској лиги Новог Сада. За све то требало је и времена и средстава, још тренера, и много одрицања. И труд се исплатио, таленти су ницали као печурке, сваке године неко је из кадетског и омладинског тима прелазио у сениорски састав – подсећа алфа и омега у ЧСК Пивари Драган Ивановић.

У тек завршеном првенству Српске лиге Војводина сениорски тим је после пет година стигао међу прволигаше.- У минулом првенству смо акценат ставили на сениорски састав али нисмо запустили ни млађе категорије. Сви они и даље успешно играју у доста квалитетним лигама и даље радимо са младима у Новом Саду на игралишту Железничара.Пласманом сениора у Прву лигу наше обавезе су се повећале, треба више рада и боља организација.

Председник клуба Милан Кнежевић хвали преданост и стручност шефа стручног штаба.-  Играче и тренере не раздвајам, једни без других не могу и само заједничким радом стиже се до успеха. Успехе приписујем свима, с тим што је Драган Ивановић нешто посебно, прича за себе.Неуморан је радник, велики познавалац фудбалске теорије и праксе, човек који воли ову игру и рад са младима. Ми смо то препознали и зато је тренер са највише стажа у нашем клубу.

Десет година није мало, а не сумњамо да ће овде остати бар још толико -  истакао је Кнежевић.Ивановић живи на релацији Руменка, Нови Сад, Челарево, стигне да погледа и утакмице од најнижег до елитног ранга, од Суботице до Врања и Новог Пазара.Омиљен је међу колегама, а у Челареву цењен и поштован. Потписник ових редова у новинарству је већ више од педесет година, па је логично да сам испратио на стотине утакмица и упознао на десетине тренера. Никада ни са ким нисам тако успешно сарађивао како са Драганом Ивановић од свих тренера и људи који прошли кроз Челарево.

Војислав Вујановић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести