Допис ВСС посвећен мерама безбедности у земљи и иностранству

Спортски клубови, судије и делегати добили су  допис из Ватерполо савеза Србије поводом састанака одржаних у Београду везаних за Регионалну лигу и наставка такмичења:
vaterpolo FF--4871
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

У допису се каже:

„ Након немилог догађаја у виду напада на чланове ВК Црвена звезда 9.2.2019. пред утакмицу РВЛ ВК Морнар – ВК Црвена звезда у Сплиту, одржана су два састанка у просторијама Ватерполо савеза Србије, састанак представника српских клубова учесника РВЛ и састанак Управног одбора РВЛ. Инцидент који се десио је најоштрије осуђен од свих присутних.

Анализирањем постојеће ситуације, а уједно охрабрењем изјава осуде свих релевантних институција у Хрватској и Србији, исход и најважнији закључак ових састанака јесте да је потребно пронаћи најбоље решење за наставак одигравања РВЛ, како је то жеља и интерес свих учесника лиге.

Овим поводом желимо да вам скренемо пажњу на неке битне појединости мера безбедности.

Желимо да подсетимо све клубове, приликом одигравања међународних утакмица у нашој земљи и гостовања страних клубова , да су дужни да пријаве догађај Министарству унутрашњих послова и ангажују лиценцирану агенцију за обезбеђење у складу са законом, са повећаним мерама безбедности.

На повећане мере безбедности се мора обратити пажња и приликом одласка наших клубова у иностранству, те се догађај мора пријавити Министарству иностраних послова и Министарству омладине и спорта, у виду попуњавања Обрасца пријаве међународног спортског догађаја.

Такође, оно што желимо да истакнемо и да скренемо пажњу свим клубовима и њиховим стручним штабовима, посебно тренерима, да приликом гостовања у иностранству, пре свега Републици Хрватској, обрате пажњу на понашање свих својих чланова делегације, а нарочито при путовању млађих категорија и да не допусте да се догоде било какве провокације са наше стране које би могле да проузрокују негативне последице.

Сви морамо да настојимо и да се потрудимо да се догађаји ове врсте више никада не понове.

Молимо све клубове, све актере и учеснике спортских манифестација, судије , делегате и спортске раднике да озбиљно схвате овај допис и да на најбољи начин представљају Републику Србију у иностранству.

Виктор Јеленић

Председник ВСС 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести