Европа куп: Ватерполисти Србије против Хрватске у Сиску

Последња утакмица Д групе Европа купа између ватерполиста Србије и Хрватске игра се данас од 17.30 часова у Сиску.
vaterpolisti srbije, vss
Фото: VSS

Сусрет великих ривала нема резултатски значај с обзиром на то да су обе екипе обезбедиле  учешће на за­вршном турниру, који се одржава од 5. до 7. априла у Загребу. То, међутим, не значи да овај меч неће бити узбудљив. Напротив Срби су у Хрватску отишли у најјачем саставу, а и домаћин ће им се супротставити на исти начин.

„Прошле године смо играли више пута и постоји могућност да тако буде и ове сезоне. Резултат је сплетом околности најмање битан, али с друге стране желимо да видимо где смо са формом, уз обавезу да се публици представимо на прави начин. Форма јесте у фокусу, а традиција намеће и жељу да резултат буде успешан“, рекао је селектор Дејан Савић.

У децембру је Србија у Нишу победила Хрвате после бољег извођења петераца, а неиз­весна борба је и данас могући сценарио.

„Улазимо у тежак меч из напорне клупске сезоне. Хрватска је одлична екипа, са врсним центрима, које није лако чувати. Немамо притисак резултата, нисмо у топ форми, али даћемо све од себе да победимо. Прстиж није занемарљив, као и што лепши утисак“, поручио је Сава Ранђеловић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести