Митровић: Хоћу да на Ташу, у храму ватерпола играмо и уживамо

Ватерполо репрезентација Србије припрема се за Финални турнир Светске лиге који се од 18. до 23. јуна одржава на отвореном базену СЦ Ташмајдан.
mitrovic, epa
Фото: Stefan Mitrović, foto: EPA (Szilard Koszticsak)

Селектор Дејан Савић тек од среде на располагању има комплетан састав, пошто су се након завршетка Фајнал-ејта Лиге шампиона и кратког одмора националном тиму прикључили Филип Филиповић, Стефан Митровић, Душан Мандић, Никола Јакшић и Радомир Драшовић.

Србија ће у Б групи за противнике имати Аустралију, Хрватску и Казахстан, док ће се у А групи такмичити Шпанија, Мађарска, Јапан и Канада. Победник Светске лиге обезбедиће учешће на Олимпијским играма у Токију 2020.

"Хоћу да на Ташу, у храму ватерпола играмо и уживамо. Дуго смо заједно, ову репрезентацију осећам као фамилију и ред је да се тако понашамо у базену", почиње причу Стефан Митровић, који се заједно са Николом Јакшићем, али и некадашњим репрезентативцем Слободаном Никићем у Хановеру окитио титулом клупског првака Европе.

Када је у питању Светска лига у Београду, Митровић не крије амбиције:

"Најлепше би било да прве олимпијске бриге пребринемо одмах. Да будемо први и да се мирно окренемо наредним изазовима у припремама за Токио. Хрвати су нам највећи ривал, у то немам никакве дилеме. Имају самопоуздање. Тачно је да је Југ имао доста репрезентативаца у Хановеру, али је опет лакше када се игра у истом клубу. Ми смо били раштркани и сада стручни штаб треба да нас уигра. Верујем да неће бити проблема".

Први меч наша репрезентација игра у уторак, 18. јуна у 21 сат, а противник је Аустралија Занимљиво је да ће то бити прва утакмица Стефана Митровића по новим правилима, јер на Европа купу у Загребу није играо због повреде рамена.

"Да видим и како то изгледа. Аустралији ће због њихове кретње у игри нова правила одговарати. Ми морамо да се прилагодимо".

После Европског првенства 2016. и рекорда по броју навијача у Арени, Београд је поново домаћин великог такмичења. На трибине за делфине, је нови слоган којим се анимирају навијачи, а комплети улазница за све 24 утакмице, као и карте за појединачне мечеве могу се купити на свим продајним местима Ticket vision-a сајта ticket.rs:

„Свуда смо у Србији имали сјајну подршку. Београд је некако другачији, специфичан. Знам то и сам, Београђанин сам. Можда да ће неко да размиишља: врућина је, комарци, гледаћу на телевизији. Ипак очекујем подршку и волео бих да буду пуне трибине. Онда и када играш на свежину као овога пута дајеш и више него што можеш. Навикли смо да играмо са притиском, сами га себи постављамо. Имамо велики мотив, али понављам, хајде да уживамо сви заједно, да дамо максимум и ако може победимо. Било би то сјајно".

У каријери је, поновимо освојио све. Био је и у Берлину, Фиренци и Бергаму када се на завршним турнирма Светске лиге стизало до злата и што је најважније олимпијске визе.

"Ето на реду је Београд. Неће бити лако, опасни су Хрвати, ништа слабији Шпанци. Не знам у којем ће саставу доћи Мађари, али ко год да дође зна да игра. Тврдим, биће то напорних шест ватерпола дана, напроних али и лепих јер смо код куће. Са навијачима иза себе све то изгледа другачије", каже се Стефан Митровић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести