Најбољи ватерполо се и даље игра у Новом Саду: ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ ВОЈВОДИНЕ ЧЕТВРТИ ПУТ ЗА РЕДОМ ОСВОЈИЛЕ КУП СРБИЈЕ

Ватерполисткиње Војводине четврти пут за редом освојиле су Куп Србије, пошто су у финалу у свом базену на Сланој бари у Новом Саду у фантастичној атмосфери и пред пуним трибинама савладале екипу Црвене звезде са 11:9.
s
Фото: Ватерполисткиње Војводине са пехаром Купа Србије, фото: Ф. Бакић

- Овај пехар нам много значи пред наставак сезоне, нарочито поред много турбуленција које имамо и неког статуса који нас прати у околини, а који по мом мишљењу треба да буде много бољи. Овај четврти трофеј у низу Купа Србије је доказ да су ове девојке с разлогом првакиње државе и власнице трофеја купа и да то нико не може да им оспори. Треба схватити шта значи четири године за редом бити најбољи у држави и одржавати тај континуитет. Тешко је у таквој ситуацији и кикснути, јер се поставља питање да ли ће те пратити и даље епитет победника или ће се врло брзо заборавити шта сте све урадили. Треба нам подршка, коју од неких структура немамо, јер ако се настави у том ритму нисам сигурна у ком правцу ће све ово ићи - казала је без длаке на језику Слађана Дрезгић тренер Војводине.

Утакмица је, као и свака у последњих неколико година са Црвеном звездом, била веома узбудљива и већи део неизвесна.

- Овако је било и у сваком финалу које смо последњих неколикогодина играли са Црвеном звездом. Имамо проблем да стегнуто улазимо у та финала и то нас прати неко време. Резултат и освајање новог пехара је сјајано, јер то је и био циљ, али утакмица за мене као тренера није била задовољавајућа. Већ сам рекла неколико пута да ће нам овај распоред играња са дугим паузама доћи главе, јер распоред тренинга је другачији од оног када се игра у континуитету. Највише ме је то у току ове седмице пред финале и плашило, јер на почетку утакмице је изгледало да моје девојке не могу да се помере. Али борба је била присутна.

Дрезгићева је честитала својим играчицама на новом трофеју и на борбености коју су показале у овој утакмици у којој је како каже било и доста грешака, а посебно је похвалила капитена и голмана Николину Травар.

- Нина је стуб и ослонац екипе. Њој највише честитам, јер три недеље због здравственог проблема није ушла у воду, јуче је тек ушла у воду. Она је дефинитивно јунак ове утакмице, а честитке заслужују и све остале девојке.

Војводина је после две изједначене четвртине успела да се одлепи у трећој када је направила два гола разлике и то је био преломни моменат утакмице.

- То је нешто што нас краси. када погледате уназад наше дуеле са Звездом, већином прве две четвртине буду неизвесне и стегнуте, а онда успемо у трећој да преломимо сусрет и да задржимо предност. важно је да смо победили, на мени је сада да анализирам дуел и да исправимо уочене грешке. Свакако још имамо пуно да радимо и да докажемо да јесмо најбоља екипа у држави - закључила је Дрезгићева.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести