Одржан традиционални међународни турнир у рукомету „Растимо - Трофеј Града Новог Сада”

Нови Сад и Рукометни клуб-камп Растимо био је успешан домаћин традиционалног међународног турнира “Растимо - Трофеј Града Новог Сада”.
Rastimo 3 kamp rastimo prvo mesto DSC_2256 Copy
Фото: Рукометашице Кампа Растимо славиле су у женској конкуренцији, фото: Дневник (Р. Хаџић)

На опште задовољство учесника, гостију и посетилаца турнир је био фестивал и смотра младих рукометаша и рукометашица, њих више 500, из 27 клубова из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Хрватске и Украјине.

- Турнир је одржан на задовољство свих нас у свим планираним категоријама у пионирској и млађе пионирској конкуренцији. Поред тога што је био на првом месту рукометни фестивал, он је био и фестивал младости, дружења и радости. И поред свих потешкоћа због епидемије грипа и опструкције неких људи турнир је одржан на високом нивоу и још једном је показао зашто има статус манифестације од посебног значаја за Град Нови Сад. Овај турнир традиционално обогаћује садржаје спорта и туризма нашег града и околине - задовољно је истакао идејни творац и организатор манифестације Ђорђе Јакшић.

Утакмице су игране у Петровардину и СЦ Слана бара, уз присуство изненађујуће великог броја гледалаца.

Фото: Рукометаши Војводине тријумфовали су у две категорије, фото: Дневник (Ф. Бакић)

- Умеће, фер и коректна игра одушевили су све присутне, показавши да на овим просторима има много талентоване деце, која обећавају и уливају наду да ће рукомет опстати на овим просторима. Најзанимљивији моменти су били током завршних утакмица, које су се углавном решавале извођењем седмераца. Том приликом су сви учесници и посетиоци подржавали своје другаре, радујући се сваком голу и тугујући приликом промашаја. Квалитет рукомета је био на високом нивоу, победили су најбољи, а појединачне награде су уз громогласно одобравање гледалаца, учесника и стручњака припале најбољима.


Мини-рукомет у другом термину

Због епидемије грипе ове године није било надметања екипа у мини-рукомету.

- Само смо одложили турнир у мини-рукомету пошто нису могле да се користе школске сале. Тај турнир биће одржан накнадно, а пријавило се 40-ак екипа из Србије, Црне Горе, Републике Српске, БиХ, Хрватске и Македоније - рекао је Јакшић.


Фото: Заједнички снимак награђених екипа и носилаца појединачних признања, фото: Дневник (Р. Хаџић)

Јакшић је упутио захвалност Управи за спорт и омладину Града Новог Сада, као и суорганизатору РК Војводина.

- Управа је обезбеђивањем средстава и дворана омогућила да се млади рукометаши такмиче у најбољим условима, док је Војводина допринела да турнир буде незабораван доживљај за све. Учесницима су биле организоване посете Тврђави, културно-историјским знаменитостима и тржним центрима. Своје одушевљење учешћа на турниру посебно су исказала деца из Славонског бода, Илока, Цетиња, Берана и Украјине.

Организатор није могао а да се не дотакне ситуације да на турниру у Новом Саду, осим Слована из Руме и Војводине, нису учествовале друге војвођанске екипе.

- Похвалио бих екипе Слована и Војводине које су и поред играња утакмица ЛМК РСВ одиграле све утакмице на овом турниру и оствариле велике успехе - истакао је Јакшић.

Ј. Галић

Фото: Финале у 2004. годишту било је веома занимљиво и борбено, фото: Дневник (Р. Хаџић)

НАГРАЂЕНИ

Дечаци 2004. годиште

1. Војводина (Нови Сад)

2. Раковица

3. Ђердап (Кладово)

Најуспешнији појединци: играч Симо Шијан (Војводина), голман Максим Леиба (Заставна, Украјина) и стрелац Павло Цефурко (Заставна, Украјина).

Дечаци 2006. годиште

1. Војводина (Нови Сад)

2. Земун

3. Ловћен (Цетиње)

Најуспешнији појединци: играч Алекса Стојчиновић (Земун), голман Милан Мијатов (Војводина) и стрелац Петар Шимулија (Војводина).

Девојчице 2005. годиште

1. Камп Растимо

2. Словен (Рума)

3. Беране 2003

Најуспешнији појединци: играчица Сара Дринић (Камп Растимо), голманка Наталија Чинчурак (Илок) и стрелкиња Нина Рамусовић (Беране 2003).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести