Суперлига Србије: Два тешка меча пред Новосађанима

Пред ватерполистима Војводине су два вема тешка меча у оквиру Суперлиге Србије.
radoslav filipovic FB--4286 (1)
Фото: Радослав Филиповић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

У оба дуела Новосађани ће бити домаћини. Прво им на мегдан долази екипа Шапца, а утакмица је на програму сутра од 19 часова на Сланој бари. Затим у среду, 2. маја у Нови сад стиже Црвена звезда, тим који је ове године супериорно изборио пласман у регионалну А1 лигу. Та утакмица ће се играти од 18 часова. Обе ће преносити РТВ. С оба ривала Војводина се добро познаје, јер је с њима играла у Регионалној лиги и оба противника су на крају била боље пласирана и изборила су виши ранг такмичења.

„Шабац има искусну и квалитетну екипу. Доћи ће у Нови Сад да се надигравају и да траже победу. Ривалитет између нас траје већ годинама. У овој сезони смо до сада два пута остали непоражени, а пробаћемо то да учинимо и сада. Уколико пружимо игру коју смо вежбали на тренинзима у протеклих двадесетека дана, онда се можемо надати и победи. Али, уколико то не учиниомо онда немамо шта да тражимо у том сусрету. Свакој утакмици морамо да приђемо максимално концентрисани и да дамо све од себе, па тако и у дуелу са Шапцем. О наредном ривалу, Звезди мислићемо по завршетку дуела са Шапцем“, казао је тренер Војводине Дарко Билић.

Новосађани и даље муку муче с болестима и повредама. Радује опоравак капитена марка Ћука, а у тим би требало да се врати и Урош Васић, док је наступ болесног Илије Прекогачића под знаком питања.

Капитен Марко Ћук је рекао да дуели са шапцом и Црвеном звездом носе епитет дербија.

„И Шабац и Црвена звезда долазе у Нови сад по бодове. Оно што можемо да обећамо је да на нашем терену нико неће лако доћи ни до јендог бода, а камо ли до победе. Уколико будемо контролисали губљење лопте у нападу и будемо ли играли позициони напад и одбрану онда иммао шансу, али уколико будемо дозволили контре онда су они у предности, јер имају дужу клупу и ту првенствено мислим на Шабац. О Звезди ћемо мислити када за то дође време“, рекао је Ћук и позвао публику да дође у што већем броју, подржи Војводину и ужива у квалитетном ватерполу.

Голман Радослав Филиповић је истакао да су наредна два дуела најважнија у овом делу сезоне.

„Играмо код куће и у ове дуеле улазимо максимално мотивисани због добрих резултата које смо пружили у претходном делу првенства. Желимо да тако и остане и у наредном периоду“, рекао је Филиповић.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести