Туцак: Не могу да не волим неког јер је из Србије

ЗАГРЕБ: Селектор нових светских шампиона ватерполиста Хрватске Ивица Туцак поново је у разговору за "Јутарњи лист" апострофирао своје велико пријатељство са српским колегом Дејаном Савићем.
tucak
Фото: EPA/Zsolt Czegledi

"Волим Хрватску изнад свега, рекао сам то милион пута. То је моја домовина, обожавам је, то је врх, али ја не могу некога не волети само зато што је из Србије или не знам одакле. Без обзира на то што се у прошлости догодило, конкретно у случају српског селектора Дејана Савића, поносан сам што смо пријатељи. Сматрам да је реч о савршеном господину, живи исти начин живота као и ја, велики смо пријатељи. Зашто се не бисмо слагали, ја волим њега који воли своју Србију исто онако као што ја волим своју Хрватску", рекао је Туцак.

Он је додао да су то што се у блиској прошлости догодило мора да остане иза свих нас.

Фото: EPA/SZILARD KOSZTICSAK

"Знам да су у време рата многи доживели трагедије и изгубили драге људе. Уважавам све то и прихватам, али заиста мислим како је дошло време да почнемо да живимо нормално. Национализам, што је то?! Ако то значи волети своје, онда сам националиста, али гледати било кога другог другачијим очима зато што је Србин, Африканац... то је тотална глупост. Моше се онда мрзити неко зато што је у хороскопу Јарац. Човек је човек, без обзира на то одакле је. У Шибенику живе многи које ја не волим и који не воле мене, па ми то што су они Хрвати ништа не значи", истакао је Туцак, који је својевремено као играч, непосредно уочи распада СФРЈ, провео две године у Београду и био цлан Црвене звезде.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести