Ватерполисти Бечеја увелико се припремају за нову сезону: Један Рус отишао, двојица дошла

Ватерполисти Бечеја три недеље вредно раде како би што спремнији дочекали сезону, која стартује 12. октобра.
Prija odmor u toku napornog rada
Фото: В. Јанков

Прву А лигу чине: Бањица, Београд, Нови Београд 11. април, Стари град, ТАШ, Бечеј, Спартак Прозивка и Ваљево. Бечејски ватерполо наредне године обележава седам деценија постојања. За разлику од неких других средина и других спортова, то би требао да буде мотив да се нападне виши ранг такмичења - Суперлига. Међутим, овдашња средина као да није превише заинтересована да помогне најтрофејнијем спорту у том смеру, па се младићи припремају у миру с не баш превеликим амбицијама што се резултата тиче. Јер, како другачије протумачити чињеницу да су тројица важних играча из лањског издања, Рус Игор Афанасијев, Новозеланђанин Бенџамин Гудвин и Бечејац Стефан Томићевић раздужили клупске капице. Настале празнине попуниће двојица Московљана, чланова друге екипе Динама, голман Александар Мурашов и играч Сергеј Шашин. Сениорском саставу прикључене су и јуноше- голман Марко Атанасов и играчи Урош Ковачев и Алекса Пантић.

Знајући да је Горан Крстоношић пролетос именован за председника ВСВ, због сукоба интереса неће седети на клупи прволигаша са Тисе. Бригу о првој екипи водиће некадашњи играч Дејан Јовановић, који је минуле сезоне радио са млађим узрастом Војводине.

Имајући у виду да су у Бечеју на припремама ватерполисти из Санкт Петербурга, то се користи прилика и свакодневно спарингује са њима.

- Добили смо и прихватили позив Ватерполо савеза Египта да од 30. септембра до 5. октобра учествујемо на турниру у Каиру. Поред репрезентације Египта и нас, учествоваће њихов прволигаш Хелиополис, грчки Аполо и два мађарска прволигаша, Дебрецин и КСИ. Биће нам то провера по мери, јер недељу дана по повратку стартује првенствена трка -  каже  председник клуба Зоран Попов.   

В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести