Ватерполисти Србије сутра против Казахстана почињу одбрану трона Светске лиге

Ватерполо репрезентација Србије сутра стартује на финалном турниру Светске лиге који се игра у Рузи, предграђу Москве. Први противник наших ватерполиста, који бране трофеј, биће селекција Казахстана, а меч је на програму од 15 сати и 35 минута.
vaterpolisti srbije, vss
Фото: Ватерполо савез Србије

„Услови су стварно фантастични. Хотел је сјајан, а једини проблем је што је базен на коме ћемо играти утакмице удаљен 50 минута вожње од хотела. За сада је све у најбољем реду и све мисли су нам окренуте припреми утакмице са Казахстаном“, почео је причу репрезентативац Србије Милош Ћук и потом анализирао првог ривала:

„Казахстан је свакако најслабији тим у групи, али сигурно нас очекује тешка утакмица. Тако је сваки пут на отварању турнира док се не уђе у такмичарски ритам. Тај први меч на такмичењу са собом носи посебну тежину без обзира на то ко је ривал. Ипак, ми смо фаворити и идемо на победу.“

Фото: Ватерполо савез Србије

Репрезентација Србије играће у А групи, а осим Казахстана за ривале ће имати САД и Италију. Другу групу чине Русија, Хрватска, Јапан и Аустралија. Турнир ће бити изузетно напоран, јер ће у шест дана бити одиграно исто толико утакмица. Из тог разлога јучерашњи излет у Москву и те како је пријао нашим ватерпоистима:

„Добили смо неколико сати слободно, па смо се прошетали по Црвеном тргу, сликали и ручали у Москви. Био је леп дан и слободно време смо искористили на најбољи могућ начин да напунимо батерије пред напоран турнир“, рекао је Ћук.

Очекивања пред старт финалног турнира Светске лиге пренео је и Немања Убовић.

„Прва утакмица је увек тешка, поготово после пута. Казахстан не познајемо тако добро, али ће сигурно бити интересантно јер њих води наш тренер Немања Кнежевић и зато морамо бити обазриви. Као и до сада, ићи ћемо утакмицу по утакмицу, размишљати само о првом наредном противнику и надамо се да ћемо одбранити злато освојено прошле године“, казао је Убовић.

Распоред

Уторак

Прво коло

А група: Србија - Казахстан (15.35), САД - Италија (16.55).

Б група: Хрватска - Јапан (14.20), Аустралија - Русија (19.10).

Среда

Друго коло

А група: САД - Казахстан (14.55), Србија - Италија (16.15).

Б група: Аустралија - Јапан (17.35), Хрватска - Русија (18.55).

Четвртак

Треће коло

А група: Србија - САД (16.15), Казахстан - Италија (17.35).

Б група: Хрватска - Аустралија (14.55), Јапан - Русија (18.55).

Четвртинале: петак, 23. јун

Полуфинале: субота, 24. јун

Финале и мечеви за пласман: недеља, 25. јун

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести