Вучевић посетио тренинг ватерполо репрезентације у НС

НОВИ САД:  Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је ватерполо репрезентацију Србије која се припрема за Европско првенство у Будимпешти, између осталог, и на базенима СПЦ "Слана бара" у Новом Саду.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa selektorom Vaterpolo reprezentacije Srbije Dejanom Savićem Foto: novisad.rs
Фото: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић са селектором Ватерполо репрезентације Србије Дејаном Савићем Фото: novisad.rs

Он је том приликом разговарао и са селектором Ватерполо репрезентације Србије Дејаном Савићем и председником Ватерполо савеза Србије Виктором Јеленићем, саопштила је управа града.

Вучевић је рекао да се нада да су играчи задовољни условима за тренинг у Новом Саду, односно да су испуњени сви услови који су им неопходни за квалитетне припреме и пожелео им успех у покушају да пети пут буду европски прваци

"Надам се да ћемо наредне године, када завршимо реконструкцију затворених базена на СПЕНС-у, имати још боље услове и да ће нам чешће долазити репрезентације на припреме, као и да играју утакмице у нашем граду", навео је Вучевић.

Фото: Тренинг ватерполо репрезентације и на базенима СПЦ "Слана бара" у Новом Саду Фото: novisad.rs

Додао је да ће реконструкција затвореног базена почети у мају или јуну, када почну да раде базени на отвореном, како би сви они који имају припреме, утакмице, тренинге или упражњавају рекреацију на базенима могли да добију алтернативне капацитете на отвореним базенима.

И председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић захвалио је ВК "Војводина" и Граду Новом Саду на гостопримству.

"Ми већ планирамо да следећу утакмицу светске лиге одиграмо овде, у Новом Саду. Надам се да ћемо да освојимо пето злато у Мађарској, посебно, јер нам је ова година олимпијска и много би нам значио тај трофеј", рекао је Виктор Јеленић.

Репрезентативац Србије у ватерполу Душко Пијетловић рекао је да ВК "Војводина" и Град Нови Сад максимално излазе у сусрет репрезентативцима и да су добили идеалне услове за тренинг у оквиру последњег дела припрема.

Фото: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио тренинг ватерполо репрезентације Фото: novisad.rs

"Све протиче како треба. Надам се да ће тако бити до краја припрема и да ћемо спремни отићи у Будимпешту. Ако дамо себе стопроцентно и уз мало спортске среће, мислим да је могуће да ћемо освојити неку од медаља, а наравно, највише бисмо желели злато", рекао је Пијетловић.

34. Шампионат Европе, који ће бити одржан од 12. до 26. јануара ове године у Будимпешти, актуелни прваци Европе, српска репрезентација, играће у групи Б са Румунијом, Холандијом и Русијом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести