КАДЕТ СРЂАН БОРОВИНА ПОТПИСАО ПРОФЕСИОНАЛНИ УГОВОР СА ФК ВОЈВОДИНА: Просек по утакмици 1,33 поготка

Ретки су фудбалери, без обзира на узраст или степен такмичења, који у просеку постигну по гол на свакој такмичарској утакмици.
1
Фото: Дневник (Л. Бакмаз)

У круг играча који су такав просек достигли спада млади фудбалер Војводине Срђан Боровина (17). На 26 утакмица у Кадетској лиги Србији постигао је 37 голова, или у просеку изражено 1,33 поготка по утакмици. Међутим, то је тек један од елемената у његовој играчкој легитимацији, на основу којих га је директор Вошине омладинске школе Душко Грујић, у договорима са тренерима млађих категорији (како то у уређеном клубу и функционише) предложио Управном одбору клуба за склапање професионалног уговора.

-Велика ми је част што ми је указано поверење и омогућено да потпишем професионални уговор са великим српским клубом шампионске традиције – започео је Боровина свој први интервју у својству Вошиног професионалног фудбалера. – Потрудићу се да и у перспективи будем на нивоу игара које сам пружао у млађим категоријама. Изазова се не плашим, једино да ме повреде заобиђу на путу ка првом тиму Војводине.

Фото: Срђан Боровина с родитељима, фото: Дневник (Л. Бакмаз)


Невесињски кајмак

Вошин најмлађи професионалац Срђан Боровина, осим голгетерским способностима, истиче се снагом, издржљивошћу и бескомпромисним ставом у игри, без обзира на узраст и квалитет његових чувара, који у дуелима с њим, по правилу, остају у другом плану.

-То је зато што сам одрастао на невесињском кајмаку – уз осмех је покушао да нас убеди наследник српских фудбалских стрелаца. – Моја мајка је пореклом из Невесиња, отац ми је са Сокоца, тако да је и тај динарски ген утицао да се ничега не плашим, мада противнике поштујем, нема предаје, борба до победе...   


У Вошину школу „Илија Пантелић“ у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику стигао је као десетогодишњак. У међувремену је, као позајмљени играч, две године провео у Кабелу. Не бежи од могућности да и у наредном периоду буде на позајмици у неком од Војводини блиских колектива.

-На управи клуба је одлучи, ја само желим да уживам у игри која је стицајем околности постала и моја професија – рекао је млади голгетер. – Шта има лепше од тога него да ми хоби постане занимање, на коме ћу да заснивам егзистенцију. Што се каријере тиче сви моји планови везани су за Војводину.  Желим да под плавом звездом освојим што више трофеја, тренутно у кадетској, сутра у јуниорској конкуренцији и једнога дана као члан најбоље поставе нашег клуба.

Боровина је један од ретких младих играча, ако не и једини, који у том узрасту није поменуо одлазак у иностранство као основни циљ коме тежи. Као узора у фудбалу, као из топа, навео је Кристијана Роналда. Што се српских играча тиче, узор му је Александар Митровић, на кога би, као голгетер, желео да личи.

Уговор са ФК Војводина Срђан Боровина је потписао на три године, како и предвиђа Правилник о регистрацији ФСС, који се односи на малолетне фудбалере.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести