НИКОЛИНА ТРАВАР, КАПИТЕН И ГОЛМАН ВАТЕРПОЛИСТКИЊА ВОЈВОДИНЕ:Наша слога је заслужна за успехе

Николина Травар део је успешне приче ватерполисткиња Војводине од старта, учествовала је у грађењу екипе, а онда и у свим успесима и део је тима који је освојио осам пехара у низу, четири у Купу и исто толико у првенству.
s

И ове године Нина, како је зову пријатељи, подигла је пехар првака после две победе у финалу над Црвеном звездом (12:9, 13:11).

- Црвена звезда је можда дала и највећи отпор у нашим досадашњим финалима. Биле су веома агресивне и победа је била веома тешка, иако је изгелдало да смо сигрно стигле до оба тријумфа. Показале смо још једном да имамо победнички менталитет и да када дође до пада у игри ми се издигнемо и на крају славимо - казала је Николина Травар.

Она је, као и много пута до сада блистала на голу, али и остале саиграчице су допринеле овом великом успеху Војводине. Добро је функционисала одбрана, а већим делом и напад.

- Верујем да је најважнија у нашој победи у обе утакмице била глава и да је то одлучило. Као што сам већ рекла имамо менталитет победника, успеле смо да се смиримо када је било најважније поготово у овој другој утакмици, да дамо важне голова и да одрадимо добру одбрану, а тиме и да победимо.


У репрезентацији мора много тога да се промени

Николина Травар је део и репрезентације Србије. Наше девојке нису у европском и светском врху, али жеља је да се постижу бољи резултати.

- Волела бих да се остваре бољи резултати репрезентације, него што је то било до сада. Али, не бих много да коментаришем репрезентацију јер мислим да има доста недостатака тренутно. Ти недостаци морају да се исправе како би репрезентација могла да игра боље и да напредује - казала је Нина.


Војводина је у финалу играла без две стандардне играчице Исидоре Дамњановић и Лолите Авдић.

- Већ смо навикле да имамо пех са повредама. Некако када нека фали ми још гриземо за њу и посветимо јој победу на крају.

Квалитет ове екипе, осим играчког је и слога, што је потврдила и Николина Травар.

- Годинама смо већ заједно и међу девојкама влада слога , добро се познајемо, дружимо се и верујем да је то нешто што нас краси и што је главно за успех који смо оствариле. Ова титула, као и оне пре тога, много значе за нашу екипу, али и за будућност. Можда значи и опстанак у следећим сезонама, то ћемо видети. Али, верујем да овај наш успех може учинити само добро - закључила је Траварова.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести