Вучић атлетичарима: Имамо шансу за добијање ЕП 2024.

Премијер Србије Александар Вучић и министар омладине и спорта Вања Удовичић примили су данас српске атлетичаре Ивану Шпановић, Михаила Дудаша и Лазара Анића,

који су учествовали у финалу на Европском атлетском првенству у Београду.

Вучић се захвалио и честитао спортистима на уложеном труду, посебно Ивани Шпановић на освојеној златној медаљи.

"Три серије преко седам метара. Заиста импресивно. Арена је била пуна, а атмосфера невероватна. Толико се људи радовало атлетици, али морам признати да сам се мало уплашио када је први скок био преступ. Из Европске атлетске федерације смо добили информацију да уколико саградимо стадион иза блока 45 до 2021. године, имамо велике шансе да добијемо организацаију Европског атлетског првенства на отвореном 2024. године", рекао је Вучић.

Он је одао признање руководству Атлетског савеза Србије на одличној организацији као и тренерима на подршци и уложеном труду да њихови такмичари дају максимум на овом европском првенству и свима пруже прилику да уживају и навијају за српске атлетичаре.

Министар Удовичић је истакао да су сви сјајним резултатима допринели да атлетика, краљица спортова представи Београд и Србију као доброг домаћина, саопштила је владина канцеларија за сарадњу с медијима.

Ивана Шпановић европска шампионка у скоку у даљ, оборила је национални рекорд, постигла најбољи резулта на свету ове године и освојила златну медаљу.

Српска шампионка је скоком од 7,24 метара ставила златну круну на европско такмичење које ће Београд и Србија дуго памтити.

"Све оно о чему сам икада сањала и маштала успела сам да испуним те недеље, пред својом публиком у Комбанк Арени. Они су били мој ветар у леђа и помогли ми да дођем до даљине од 7.24 метара. Била сам спремна, обећавала сам и испунила обећање. Надам се да ћемо успети да добијемо организацију Светског првенства у дворани 2020.године, а потом и Европског првенства на отвореном 2024.године"

Михаил Дудаш је био на прагу освајања бронзане медаље у седмобоју, а Лазар Анић у дисциплини скок у даљ освојио је шесто место.

Састанку су присуствовали и тренери наших најбољих атлетичара, председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић и директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести