„Дневников“ турнир: Пет пријатеља други у групи

Полако се завршавају уводни мечеви на 54. традиционалном “Дневниковом” турниру у малом фудбалу. У сениорској конкуренцији после последњег дана познати су готово сви учесници

осмине финала, преостало је још да се расподеле места.  Фаворити су углавном прошли ватрено крштење, додуше Пет пријатеља из Темерина поново су се спотакли и тек као други пролазе у даља такмичења јер су играли само нерешпено са Јуниором Ш. Сениорски програм почео је утакмицом између Интернационала и Кафе Лугана. После свега стотинак секунди Лазар Стевановски довео је Кафе Лугано у вођство, ели екипи Интернационала  је за само три минута постигла три гола и преокренула резултат. Имао је Интернационал шансу за још један брзи погодак, али је Бошковић погодио стативу, а с друге стране у истом минуту реванширао се Стевановски. Ипак, минут пре одласка на одмор Лазар Стевановски постигао је свој други поготак и вратио неизвесност.

У наставку Немања Бошковић искористио је још једну грешку голмана Мкртичјана и савладао га за нова два гола вишка, али је убрзо Субашић вратио неизвесност с пенала. Имао је Лугано огромну прилику да изједначи средином другог полувремена, а пошто нису искористили шансу, с друге стране, Дејан Миладиновић другим голом решио меч.

Јуниори Ш (бивша Мимада лајн) и Пет пријатеља одиграли су тврду утакмица с веома мало шанси. Оба тима играла веома дисциплиновано. Јуниоре је могао до доведе у вођство Марко Yоговић, али није искористио изгледну прилику у првом делу. почетком другог полувремена Филип Бајић је погодио стативу. Тек у 20. минуту повела је екипа Пет пријатеља преко Михајла Козоморе, а изједначио је Владимир Јевремовић поготком у последњем минуту сусрета и свом тиму донео прво место у групи. .

ЦИАК је потврдио улогу фаворита над МТ тимом. Фантастичан шут Владимира Кнежевића донео је ЦИАК у вођство у 3. минуту . Тек у наставку МТ тим се ослободио пресинга , имао шансу за изједначење, али је Владан Бјелић одбранио пенал Борису Јанковићу. А у финишу Владимир Кнежевић искористио је најстрожу казну  и свом тиму донео прво место у шестој групи. 

Екипа Лампоне Меридиан потврдио је сву своју снагу рутинском победом над веома коректном екипом ВИП мобил. Није било изразитих прилика на почетку утакмице, али је Лампоне Меридијан лагано ломио отпор ривала све док Владимир Милосавац није искористио пенал. Тек у 19. минуту виђен је други погодак када је Бранимир Ђурић искористио лепу асистенцију Поповића. Наставили су играчи Лампоне Меридиана са иницијативом, а Бојан Вуковић рутински је искористио пенал, а коначних 4:0 дело је Ђорђета Целина који је одличним ударцем са готово 15 метара измамио аплаузе публике.

Синоћњи програм затворен је утакмицом у конкуренцији Ветерана, била је то права ревија легенди. На паркету су се нашли такви асови као што су : Горан Ћурко, Секула и Аурелије Рашиован, Јован Танасијевић, Радослав Мудрински те Владимир Ранисављевић, Дејан Шпаровић, Горан Шћепановић, Стеван Сонтић, Лео Леринц, Саша Дракулић и други. После првих 15 минута погоцима Леа Леринца и Саше Дракулића екипа ИБС  имала је предност од 2:0,а смањио је Зоран Бранковић.  Резултат је повисио ом Саша Дракулић, а Небојша Јеленковић искористио је пенал за коначних 3:2. ИБС могао је до убедљивије победе, али је шут Леринца са гол линије избацио је Јеленковић у последњем минуту.

Програм за уторак почео је дуелом у категорији петлића између екипа Орлићи и Другари. Фаворити су били Другари, али су се млађани Орлићи у првом полувремену одлично држали, и борбеношћу парирали Другарима који су отпор противника сломили у наставку меча. За то је најзаслужнији Михајло Бутраковић, који је постигао оба гола за победу свог тима.

И наредна утакмица је одиграна у категорији петлића, а састали су се ЖФК Војводина и Сабљар ауто систем. Било је узбудљиво и неизвесно, а дечаци из Сабљара су дошли до предности након што је са пенала сигуран био Марко Пеличић. Упорне младе даме из ЖФК Војводине награђене су за труд када су и саме стигле до пенала, а прецизна извођачица седмерца била је Маша Милошевић. Ипак, до краја првог полувремена Пеличић је својим другим поготком поново донео вођство Сабљару. У другом делу, испоставило се, није било голова, а девојчице у црвено – белим дресовима више од половине полувремена нису успеле да изнуде још један корнер који би им омогућио пенал за изједначење.

Врло узбудљиво и неизвесно било је у дуелу млађих пионира где су копља укрстили Футог и Сале лагери. У првом делу играло се тврдо и борбено, а Вељко Ерић је искористио трећу прилику и на полувреме се отишло вођством Футожана од 1:0. У другом делу, Лагери су заиграли знатно боље, заређали неколико добрих акција, а као награда стигло је изједначење лепим голом Синише Поповића који је лобовао истрчалог голмана. Сале лагери су повели голом Луке Сердара, а коначан резултат (2:2) поставио је Алекса Гагић са пенала. 

Нова утакмица млађих пионира донела је идентичан резултат као и претходна, а састали су се Бечеј и Борац Ада систем. Борац је повео са 2:0 погоцима Лукијана Абаyије, од који је други постигнут са седам метара. Ипак, нису се предавали млади Бечејци и до одласка на одмор лепу акцију завршио је ударцем главом омалени Алекса Живковић. У другом полувремену голом Стефана Јанковића из волеја резултат је поравнат на 2:2, а потом су Бечејци са пенала погодили пречку.  

У конкуренцији пионира снаге су одмерили Винарија Милисављевић и Ауто сервис Дуки. Винарија је повела лепим голом из даљине Данила Провчија, а онда је уследио преокрет. Прво је Александар Рац изједначио са пенала, а у другом делу меча, за мање од два минута, головимна Бојана Ћалића и Немање Бурсаћа Ауто сервис је повео са 3:1. Покушај Винарије да се  врати у меч осујетио је голман Дукија Иван Росић, одбранивши пенал.

Г. Ковач

Д. Кнежић

М. Ристић

Фото: Д. Иванић

 

У четвртак први мечеви осмине финала

У четвртак почиње други део традиционалног 54. “Дневниковог” турнира у малом фудбалу, мечевима осмине финала у конкуренцији сениора. У бубњу је остало 16 тимова, који ће му наредних 10 дана борити за  велики прелазни пехар нашег листа. Најмлађи ће још у четвртак играти преостале мечеве у групама, а   недељу и код  петлића, млађих пионира, пионира и кадета почињу борбе на испадање.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести