Британија: Владу Бориса Џонсона тресе још један скандал

ЛОНДОН: Влада британског премијера Бориса Џонсона бави се још једним скандалом након што је један од функционера странке поднео оставку на функцију, а затим га је Конзервативна партија суспендовала због инцидента који је изазвао у пијаном стању у којем је наводно пипао двојицу мушкараца на једном догађају.
vestminster london pix
Фото: Pixabay.com

Крис Пинчер, чија је улога била да одржава дисциплину међу торијевским члановима парламента, поднео је оставку у писму које је упутио јуче Борису Џонсону, пренео је АП.

"Превише сам попио у среду увече", навео је Пинчер у писму и додао да је постидео сам себе и друге људе, што је последње што је желео да уради и да се због тога извињава Џонсону и онима којих се то тиче.

Али, он је у свом писму казао да ће и даље бити конзервативни посланик и да ће наставити да подржава Џонсона из задњих клупа парламента.

То је изазвало бес опозиције, па чак и појединих посланика Конзервативне странке.

Џонсон се прво одупирао позивима да суспендује Пинчера из странке да би попустио притисцима вечерас након што је уложена званична жалба независном истражном телу.

Портпаролка Конзервативне странке рекла је да се Џонсон сложио да Пинчер треба да буде суспендован, што значи да не може да седи у парламенту међу Торијевцима.

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести