Грци спасли 86 мигранта у последња 24 сата

АТИНА:  Грчка обалска стража спасла је 86 миграната из мора у близини града Александрополиса и острва Лезбоса, саопштиле су грчке власти.
migranti u u Grčkoj  Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Спасиоци су извукли из мора 86 миграната у две одвојене акције које су спроведене у последња 24 сата.Агенција АНА преноси да јенајпре спасено 37 људи код луке Александропололис, а потом 49 код острва Лезбос.

Истовремено, 157 миграната и избеглица је стигло на источна егејска острва, најближа Турској.

Нове патроле војске и полиције у борби против миграната

Грчка влада је почела да поставља бодљикаву жицу и да уводи мешовите патроле војске и полиције на грчко-турској граници, у близини Евроса, што је само део мера за суочавање с новим таласом избеглица и миграната који илегално покушавају да уђу у земљу, преноси грчки лист Катимерини.

Распоређивање нових 400 припадника грчке војске и полиције на граници са Турском је већ почело, рекао је министар за цивилну заштиту Грчке Микалис Хрисохоидис.

Како наводи лист, појачане мере ће бити уведене и на аутопуту од Евроса до Солуна због проналажења и хапшења оних који буду успели да илегално пређу грчко-турску границу.

У оквиру плана грчке владе за суочавање са проблемом избеглица и миганата, заменик министра за националну одбрану Грчке Алкивиадис Стефанис посетио је Еврос где се сусрео са командирима локалне полиције, а такође посетио је и копнену граничну линију између Турске и Грчке.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести