Кнежевић: Неопходно прекинути сукоб Кривокапић-Абазовић

ПОДГОРИЦА: Лидер Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић саопштио је да је за решење актуелне кризе у Црној Гори неопходан разговор, па макар о техничкој влади и одређивању датума превремених парламентарних избора.
Milan knezevic YT
Фото: Youtube Printscreen

Верујемо да би било неопходно да се прекине сукоб на релацији Кривокапић-Абазовић, као и између осталих представника парламентарне већине, те да се кроз разговор покуша доћи до решења, рекао је Кнежевић за Радио Црне Горе.

Он сматра да, ако се успе изаћи из зачараног круга оптужби између премијера Здравка Кривокапића и потпредседника Владе Дритана Абазовића, лако може постићи договор, преноси портал РТЦГ.

Кнежевић је потврдио да ће ДФ гласати за смену Абазовића, али исто тако и за скраћење мандата скупштини, ако нема договора унутар парламентарне већине.

Сматрамо да скраћење мандата скупштини и одређивање датума превремених паралментарних избора подразумијева формирање техничке владе која би требало да спроведе те изборе, истакао је Кнежевић.

Оценио је да су сукоб међу владајућом већином иницирали они који желе да сачувају фотеље.

Имамо реалан проблем фотељашке свести која жели да заустави Црну Гору на њеном европском путу, навео је Кнежевић.

Додао је да, иако је ДФ пристао да буде део експеримента Кривокапић-Абазовић у прошлој години, овог пута неће пристати ни на какве уцене и понижавања, нити ће дозволити да, како је навео, 67 одсто парламентарне већине коју презентује Фронт буде маригинализовано или представљено као неподобно.

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести