Конзервативци данас гласају о неповерењу Меј

ЛОНДОН: Посланици Конзервативне партије данас ће гласати о неповерењу британској премијерки Терезе Меј која је из њихових редова, преноси Ројтерс.
mej  foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Посланици Конзервативне партије покренули су данас гласање о неповерењу у њено руководство, у тренутку када је планирани разлаз Британије од Европске уније запао у хаос, наводи Ројтерс.

Грејем Брејди, председник такозваног Комитета 1922 Конзервативне партије, изјавио је да је премашен праг потребан за покретање гласања о неповерењу.

Гласање ће бити одржано данас између 18.00 и 20.00 сати, у Доњем дому британског парламента, а саопштење о исходу биће објављено у најкраћем року по завршетку гласања, рекао је Брејди.

Фото: pixabay.com
Одложити Брегзит ако Меј изгуби поверење?

Британски министар правде Дејвид Гок изјавио је данас да би Британија морала да одложи своје иступање из Европске уније, ако посланици Конзервативне партије изгласају неповерење у руководство премијерке Терезе Меј.

"Кад је реч о преговарању о било ком типу аранжмана са ЕУ, мислим да је неминовно да, ако она изгуби на гласању вечерас, активирање Члана 50 одложи", рекао је Гок Би-Би-Си радију.

Министар је навео да не верује да ће Британија напустити ЕУ 29. марта наредне године.
 

EUR/RSD 117.5291
Најновије вести