Кривокапић: Позивам Вучића да посети ЦГ, желим добре односе са Србијом

ПОДГОРИЦА: Црногорски мандатар Здравко Кривокапић позвао је данас председника Србије Александра Вучића да посети ту земљу, истичући да Црна Гора жели добре односе са свима у региону, пре свега са Србијом.
Crnogorski mandatar Zdravko Krivokapić  Foto: Tanjug/video
Фото: Здравко Кривокапић Фото: Танјуг/видео

"Превасходно желим добре односе са Србијом, који су чини ми се мало поремећени. Желим да позовем господина Вучића да посети Црну Гору, да ми као двојица политичара, иако ја нисам политичар, али се налазим на таквој функцији, дођемо до сазнања шта смета релацији односа и да нађемо мост који ће то превазићи", рекао је Кривокапић за ТВ Прва.

Он је нагласио да ће се, приликом формирања нове владе Црне Горе, анализирати Закон о слободи вероисповести, те да ће се "трагати" за најбољим решењем за све заинтересоване стране."Закон желим да вежем за институционално деловање... Да ли ће то бити елиминисање три спорна члана и онај део који се тиче евиденције и регистрације или ће то бити потпуно нови закон, зависиће од ставова свих заинтересованих страна", указао је Кривокапић.

Црногорски мандатар наводи и да се ради на препороду Црне Горе, у коме сви треба да буду саучесници, како би Црна Гора, истиче, напокон била држава која ће бити пример, не само региону, него и шире."Нас у овом тренутку интересује рад, ред и одговорност. Ми ћемо наћи начин како да најбоље активирамо рад у државној управи, а онај који не жели да ради, мораће да сноси одговарајуће консеквенце", поручио је Кривокапић.

Кривокапић је најавио и да ће нова влада бити формирана до 10. или 11. новембра."Немамо много времена и требало би да до 10. или 11. добијемо нову владу како бисмо се ухватили у коштац са многим проблемима", рекао је Кривокапић.

Поновио је да ће на кључним местима у влади бити експерти, али и поједини политичари."Немогуће је у нашем амбијенту да влада буде потпуно експертска, али политичари који уђу у владу мораће да покажу струцност у ресорима које воде", навео је Кривокапић.

Он није желео да открије ко ће бити на челу безбедносних служби, али је истакао да ту област треба препустити професионалцима.

"Дошло је време да тај сектор треба да брине само о безбедности Црне Горе и њених грађана, да то буде компетентан професионалац који не размишља партијски и не служи једном човеку", навео је Кривокапић.

Кривокапић: Влада до 10. или 11.новембра

ПОДОГОРИЦА:  Црногорски мандатар Здравко Кривокапић најавио је данас да ће нова влада бити формирана до 10. или 11. новембра.

"Немамо много времена и требало би да до 10. или 11. добијемо нову владу како бисмо се ухватили у коштац са многим проблемима", рекао је Кривокапић за ТВ Прва.Поновио је да ће на кључним местима у влади бити експерти, али и поједини политичари.

"Немогуће је у нашем амбијенту да влада буде потпуно експертска, али политичари који уђу у владу мораће да покажу струцност у респрима које воде", навео је Кривокапић.

Он није желео да открије ко ће бити на челу безбедносних служби, али је истакао да ту област треба препустити професионалцима.

"Дошло је време да тај сектор треба да брине само о безбедности Црне Горре и њених грађана, да то буде компетентан професионалац који не размишља партијски и не служи једном човеку", навео је Кривокапић.

EUR/RSD 117.2018
Најновије вести