Скандал книнскoг ХДЗ-a: Повратак Срба у Книн уништиће Туђманов сан

Кнински ХДЗ-овци буквално су признали злочиначки план да се ово подручје очисти од Срба и да им се не дозволи повратак на своја огњишта. Они су то, по свему судећи, учинили нехотично током препирке са врхом странке који жели да смени одбор ХДЗ-а у Книну.
knin oluja
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

„Повратак Срба у Книн уништиће сан др. Фрање Туђмана који је с разлогом раселио ово подручје“, стоји у писму које су револтирани ХДЗ-овци из Книна пре неколико дана послали Националном већу странке због незадовољства одлуком Жупанијског одбора о распуштању книнске организације ХДЗ-а због изузетно лоших изборних резултата.

Писмо, насловљено као "Жалба на одлуку о распуштању Градске организације ХДЗ-а Книна и именовању повереника и Поверенства ГО", заправо је скандалозно зато што се у тексту између осталог рефлектирају шовинизам и најниже националистичке страсти“, преноси Јутарњи лист.

"Приликом доношења своје одлуке морате бити свесни дубине раскола у ХДЗ-у Града Книна, немогућности повратка власти ХДЗ-у у Книну и заустављања исељења Хрвата из Книна које је сваким даном све веће. Исељавањем наших људи ће се омогућити повратак Срба у Книн, те ћемо се опет вратити на почетак и уништити сан др. Фрање Туђмана који је с разлогом раселио ово подручје", стоји између осталог у писму којег потписују виђенији кнински ХДЗ-овци или дојучерашњи чланови Председништва или Градског одбора ХДЗ-а.

Узрок стварања оваквог писма лежи у унутарстраначком превирању и сплеткарењу. Стога тим више зачуђује спомињање српске националне мањине у било којем контексту.

EUR/RSD 117.5618
Најновије вести