Снег у Европи изазвао хаос у саобраћају

ЛОНДОН, ЗАГРЕБ: Због снега, који је прекрио северне делове Европе, данас су отказани многи летови са аеродрома у Бриселу и Схиполу у Холандији.
sneg u Evropi Foto: Thierry Pronesti/ANSA via AP
Фото: Thierry Pronesti/ANSA via AP

"КЛМ" је отказао скоро 300 летова са Схипола, док је у Бриселу отказано најмање 50.Путницима је саветовано да се код куће информишу да ли је њихов лет отказан или померен пре него што се упуте на аеродром, преноси ББЦ.

Снежне падавине утицале су на велики број саобраћајки у Немачкој, где је јуче са аеродрома у Франкфурту отказано више од 300 летова.У Француској, у 32 области је ванредна ситуација, а због снежне олује на десетине хиљада домаћинстава је остало без струје.


Снежна олуја у Горском котару однела један живот 

Снежна олуја у Горском котару однела је један живот, када јак југо срушио мердевине наслоњене на кућу у месту Бело Село код Фужина на којима је био 33-годишњак, који је након  пада погинуо.  

Како су пренели хрватски медији, он је покушавао да поправи оштећења на кући од ветра.

Због срушених стабала на саобраћаници, затворен је пут од Делница према Црном Лугу и Чабру, а аутопут Ријака-Загреб између Киковице и Делница је отворена само за особна возила, тако да остали возе обилазно старим путем кроз Горски котар.     

Набујала Купа због обилне кише се прелила на оближње путеве, па је затворен пут између села Запеч и Блажевци.


Снежна олуја изазвала је хаос у саобраћају и у северним областима Италије, где су у појединим градовима затворене школе.
Стотине летова у недељу је отказано, преусмерено или одложено и широм Велике Британије.

EUR/RSD 117.1998
Најновије вести