У Њујорку покушај тровања тројице полицајаца избељивачем?

ЊУЈОРК: Надлежни органи у Њујорку испитују случај могућег тровања тројице полицајаца у једном од ресторана ланца Шејк енд шак, након што је у њихове шејкове сипана токсична супстанца, највероватније избељивач, преноси Дејли мејл.
nju
Фото: pixabay.com

Тројица полицајаца били су задужени за надгледање протеста, а надлежни органи сумњају да је у питању злочин из мржње.

Полицајци су се разболели након посете овом ресторану у петак увече, а сумња се је један од запослених сипао избељивач у милкшејк који су том приликом пили. Према наводима тројице полицијских службеника, шејкови су имали чудан укус и мирисали на избељивач. Након инцидента, они су смештени у болницу, а њихово стање је сада стабилно.

Припадници њујоршке полиције провели су неколико сати у ресторану трагајући за доказима, а узроци шејкова однети су на тестирање. Полиција је испитала запослене, али нико од њих није ухапшен.

Полиција још увек није званично потврдила да је избељивач или неко друго средство за дезинфекцију било узрочник тровања.

Упркос томе, надлежни органи су издали саопштење у којем су припаднике полиције упозорили да припазе на храну коју конзумирају, а коју нису сами припремили, и у којем су напоменули да је токсична супстанца, највероватније избељивач, сипана у пиће полицајаца.

Наводни покушај тровања полицајаца уследио је након јачања незадовољства радом полиције у Сједињеним Државама, покренутим убиством Џорџа Флојда.

EUR/RSD 117.5723
Најновије вести